22. listopadu 2016 • 09:02

SESTŘIHY: Costa vystřelil Chelsea do čela, Arsenal zachránil s United bod

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea zvítězili ve 12. kole anglické ligy nad Middlesbrough 1:0 díky 10. gólu Diega Costy v sezoně a vedou soutěž o bod před Liverpoolem. Ten totiž na půdě Southamptonu remizoval 0:0. Ztratil také Manchester United, který remizoval s Arsenalem 1:1. Bod pro "Kanonýry" zařídil minutu před koncem přesnou hlavičkou střídající Olivier Giroud. Úchvatný návrat do sestavy Manchesteru City prožil Yaya Touré, který zařídil výhru nad Crystal Palace dvěma góly. Útočník Tottenhamu Harry Kane zase dvěma góly v závěru otočil zápas proti West Hamu.



Middlesbrough - Chelsea 0:1

Branka: 41. Costa

Chelsea díky Costově zásahu prodloužila vítěznou sérii v lize na šest zápasů, od porážky s Arsenalem na konci září pokaždé získala tři body. Navíc ani v jednom z úspěšně zvládnutých utkání neinkasovala.

SESTŘIH Premier League: Middlesbrough - Chelsea 0:1, rozhodl Costa
Video se připravuje ...

Costa se trefil ve 41. minutě z dorážky po rohovém kopu. Nejlepší střelec soutěže dal desátý gól v sezoně. V tabulce kanonýrů vede o dvě branky před Sergiem Agüerem z Manchesteru City.

Manchester United - Arsenal 1:1

Branky: 68. Mata - 89. Giroud

Domácí kouč José Mourinho stále nepoznal hořkost ligové porážky s Arsenalem: z 12 zápasů jeho tým pětkrát zvítězil a sedm duelů skončilo nerozhodně. Londýnský celek ale může těšit, že prodloužil sérii bez prohry na 11 zápasů.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Arsenal 1:1
Video se připravuje ...

Závěrečná desetiminutovka prvního poločasu přinesla několik zajímavých okamžiků. Nejdřív domácí Valencia upadl ve vápně po zákroku Monreala, sudí Mariner ale penaltu nenařídil a kouč Mourinho se u lavičky velmi hněval. Následně musel Arsenal podržet Petr Čech proti pokusům Maty a Martiala. "Kanonýři" oproti tomu ani jednou nevystřelili v úvodních 45 minutách na branku, což se jim v lize stalo poprvé od dubna.

Z další výraznější šance už padl gól. Na sklonku 68. minuty Herrera zprava přihrál z druhé vlny nabíhajícímu Matovi a ten přízemní střelou překonal českého gólmana. Londýnský celek ale zachránili minutu před koncem střídající hráči: Oxlade-Chamberlain nacentroval do vápna a Giroud hlavou překonal De Geu.

Olivier Giroud minutu před koncem vyrovnává duel Arsenalu s Manchesterem United na 1:1
Olivier Giroud minutu před koncem vyrovnává duel Arsenalu s Manchesterem United na 1:1

Southampton - Liverpool 0:0

Liverpool byl sice na hřišti Southamptonu aktivnějším týmem, překonat gólmana Forstera však nedokázal. Prodloužil ale sérii bez prohry na deset zápasů, zatímco "Svatí" po dvou zápasech poprvé bodovali. Jejich trenér Claude Puel poslal do hry sestavu Forster - Cédric Soares, Fonte, Van Dijk, Bertrand - Höjbjerg (78. Reed), Romeu, Davis - Redmond, Austin (75. Rodriguez), Boufal (67. Long).

SESTŘIH Premier League: Southampton - Liverpool 0:0
Video se připravuje ...

Crystal Palace - Manchester City 1:2

Branky: 66. Wickham - 39. a 83. Touré

Po půl roce nastoupil Yaya Touré za Manchester City k ligovému zápasu a trenéru Guardiolovi se za to odvděčil vrchovatou měrou. V 39. minutě otevřel skóre na hřišti Crystal Palace a oslavil první branku od 5. března. Po změně stran ale vyrovnal Wickham, který do sítě "Citizens" skóroval už čtyřikrát, což se mu nepovedlo proti žádnému jinému týmu.

Sedm minut před koncem ale znovu zaúřadoval Touré, jenž zužitkoval pas od belgického reprezentanta De Bruyneho. Ten je se sedmi asistencemi nejlepším nahrávačem anglické ligy. Crystal Palace popáté v řadě prohrál. Kaňkou na vítězství Manchesteru byl střet gólmana Brava s kapitánem Kompanym, který poté musel být vystřídán.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Manchester City 1:2
Video se připravuje ...

Watford - Leicester 2:1

Branky: 1. Capoue, 12. Pereyra - 15. Mahrez z pen.

Úřadující mistr Leicester prohrával na hřišti Watfordu už po 33 vteřinách, kdy se trefil Capoue. Brzy přidal další branku Pereyra, na kterou vzápětí zareagoval z pokutového kopu Mahrez. Další gól ale nepadl, "Lišky" tak ze šesti venkovních utkání této sezony získaly jediný bod. Watford naopak počtvrté v řadě uspěl na domácím stadionu a trenér Walter Mazzarri ani v 11. vzájemném střetnutí s koučem Leicesteru Claudiem Ranierim neprohrál.

SESTŘIH Premier League: Watford - Leicester 2:1
Video se připravuje ...

Sunderland - Hull 3:0

Branky: 62. a 84. Anichebe, 34. Defoe

Souboj dvou celků ze sestupového pásma mezi Sunderlandem a Hullem dopadl lépe pro domácí, kteří zvítězili 3:0. Jubilejní 150. gól v Premier League dal Defoe, který se tak zařadil k dalším sedmi hráčům, kterým se povedl stejný počin. Další dvě trefy zaznamenal Anichebe, jemuž se podobný kousek podařil po téměř deseti letech.

SESTŘIH Premier League: Sunderland - Hull 3:0
Video se připravuje ...

Tottenham - West Ham United 3:2

Branky: 89. a 90.+1 z pen. Kane, 51. Winks - 24. Antonio, 68. Lanzini z pen.)

Tottenham sice už v 6. minutě londýnského derby rozvlnil síť West Hamu, branka však nebyla správně uznána pro Janssenův ofsajd. Skóre tak nakonec otevřeli hosté v 24. minutě. Po rohovém kopu trefil jeden z "Kladivářů" břevno, míč se ale odrazil k Reidovi, jehož pokus do brány nasměroval Antonio. Šestadvacetiletý záložník dal v této sezoně šest branek a všechny hlavou.

Dvacetiletý Harry Winks poprvé nastoupil v základní sestavě Tottenhamu a v 51. minutě z dorážky vyrovnal. Dvacet minut před koncem ale fauloval ve vápně Janssen a Lanzini penaltu bezpečně proměnil. Tottenham inkasoval dvakrát v ligovém zápase poprvé v sezoně.

Ani poté ale svěřenci Mauricia Pochettina zápas nevzdali a zaúřadoval zejména Kane. Minutu před koncem základní hrací doby vyrazil centr Son Hung-mina gólman Randolph pouze k anglickému reprezentačnímu útočníkovi a ten střelou k tyči srovnal. Vzápětí byl Son Hung-min faulován ve vápně a obrat Kane dokonal trefou z penalty. V posledních 16 londýnských derby dal 17 gólů.

Tottenham tak zůstal jediným neporaženým celkem v Premier League, což se mu po 12 kolech povedlo pouze v sezonách 1959/60 a 1960/61.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - West Ham 3:2
Video se připravuje ...

Everton - Swansea 1:1

Branky: 89. Coleman - 41. Sigurdsson z pen.

SESTŘIH Premier League: Everton - Swansea 1:1
Video se připravuje ...

Stoke - Bournemouth 0:1

Branka: 26. Aké

SESTŘIH Premier League: Stoke - Bournemouth 0:1
Video se připravuje ...

West Bromwich - Burnley 4:0

Branky: 4. Phillips, 16. Morrison, 37. Fletcher, 64. Rondón

Fotbalisté West Bromwiche porazili v utkání 12. kola anglické ligy Burnley vysoko 4:0. Hosté, kteří předtím třikrát za sebou bodovali a dokázali remizovat i na stadionu Manchesteru United, prohrávali už v poločase o tři góly.

West Bromwich v minulém kole uspěl na hřišti obhájců titulu v Leicesteru. Po dalším vítězství, které svými brankami zařídili Matthew Phillips, James Morrison, kapitán Darren Fletcher a Salomón Rondón, se posunul do horní poloviny tabulky. Je devátý, Burnley kleslo na dvanácté místo.

Hráčům Burnley se na stadionu Hawthorns nedaří. Naposledy tam zvítězili v roce 1969, od té doby si z deseti návštěv odvezli jedinou remízu.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Burnley 4:0
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B

NEJ zákroky Premier League: Ohromil Valdés, na Čecha se nedostalo
Video se připravuje ...

NEJ góly Premier League: Fantastická hlavička i chytrá střela Pereyry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud