7. prosince 2016 • 13:12

Sánchez má vydírat Arsenal! Chce astronomický plat a hrozí Čínou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Momentálně hraje v absolutní TOP formě, pro Arsenal je klíčovým plejerem a nejlepším střelcem. Podle toho chce být Alexis Sánchez oceněný. Brzy 28letý chilský útočník podle britského Daily Mail požaduje od londýnského klubu novou smlouvu s astronomickým platem. Jinak hráčovi zástupci vyhrožují odchodem do Číny, odkud prý disponují nabídkou na 400 tisíc liber týdně (12,8 milionu korun).



20 zápasů, 13 gólů, sedm asistencí. To je klubová vizitka Alexise Sáncheze v probíhající sezoně. V Arsenalu je nejlepším kanonýrem a nejvytěžovanějším hráčem, absolutně klíčovou personou.

Sánchez ale v klubu nemusí vydržet dlouho. Do konce aktuálního kontraktu mu zbývá osmnáct měsíců (smlouva vyprší 30. června 2018), klub s jeho agenty už rozbíhá debaty o jeho prodloužení.

Arsenal chce mít dohodu podepsanou nejpozději v létě, jinak musí zahájit jednání o Sánchezově prodeji. O rok později už by hrozilo, že klub opustí zadarmo. Momentálně jeho cena činí 55 milionů euro (1,5 miliardy korun).

Dohoda se nerodí vůbec lehce. Chilský snajpr požaduje výrazné zvýšení platu, aktuálně pobírá 130 000 liber týdně (4,2 milionu korun) před zdaněním.

SESTŘIH Premier League: West Ham United - Arsenal 1:5. Sánchez si připsal hattrick
Video se připravuje ...

Od Arsenalu se očekává nabídka okolo 200 000 liber (6,4 milionu korun), což z něj udělá nejlépe placeného hráče v týmu. Jde o logický krok, vyjma Mesuta Özila v klubu neexistuje důležitější hráč.

Jenže ani taková suma Sánchezovi nemusí stačit. Jeho zástupci se ohánějí nabídkou z Číny. Jeden z tamních prvoligových klubů prý nabízí 400 tisíc liber týdně (12,8 milionu), čistý příjem by dělal zhruba 260 000 liber (8,3 milionu).

To je tedy ještě víc, než hráči nabízí Arsenal v hrubém výdělku. Bude na samotném hráči, jak se rozhodne - jestli v nejlepších letech kariéry upřednostní obří výdělek, nebo sportovní cestu v podobě anglické Premier League.

Podle britského Daily Mail Sánchez upřednostňuje setrvání v Anglii. Meganabídka z Číny má být jakýmsi "vyděračským" nástrojem, aby Arsenal ve smlouvě co nejvíc přitlačil.

V opačném případě může dojít k situaci, že se Arsenal pokusí Sáncheze co nejdřív prodat. Klub logicky nechce dopustit, aby za rok a půl mohl jako volný hráč odejít zadarmo...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud