6. ledna 2017 • 18:21

Tohle fanoušci Arsenalu nečekali! Wenger získal posilu ze sedmé ligy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neměl slov. Byl šťastný jako blecha. Dvacetiletý Cohen Bramall pro to měl důvod. Hráč týmu Hednesford Town ze sedmé anglické ligy podepsal smlouvu s Arsenalem. Stačilo jen, aby mladík zamířil na dvoudenní testy do tréninkového centra londýnského klubu, a oči mu už zářily štěstím. „Úžasné, fantastické. Splněný sen,“ hlásil mladý fotbalista poté, co si zatrénoval s prvním týmem a setkal se s manažerem Arsenem Wengerem.



Arsenalu hráče doporučil bývalý hráč „kanonýrů“ Brian McDermott. Klubovému skautovi je mladík vděčný, že se mu plní sny. „Už když jsme přijeli do Colney a já viděl tréninkové hřiště, byl jsem úplně hotový. Ty pocity nejdou popsat. Bylo to jako sen,“ zářil mladík.

Součástí dohody bylo, že se dvacetiletý fotbalista připojí rovnou k prvnímu mužstvu. Nohy se mu z toho nerozklepaly. „Jen jsem dělal to, na co jsem zvyklý. Hrál jsem, jak nejlépe umím a snažil se využít svou rychlost,“ svěřil se Bramall.

Připadal si jako v sedmém nebi. A co teprve když se po tréninku setkal se známým francouzským manažerem „kanonýrů“ Arsenem Wengerem. „Přišel a řekl mi: Ahoj, rád tě poznávám. Líbila se mi tvá hra,“ špital mladík. „Bylo to úžasné.“

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Arsenal 3:3. Hosté dotáhli tříbrankovou ztrátu
Video se připravuje ...

Se svými zážitky se hned svěřil sestře. Volal jí a hrdě vše popisoval do telefonu, sotva popadal dech, jak chtěl vše rychle vylíčit. „Nemohla tomu ani uvěřit, co se všechno stalo,“ vykládal fotbalista.

Realita pro mladého hráče bude určitě tvrdší, než se mu nyní zdá. „Během dalších šesti měsíců budu makat a připravovat se psychicky na to, co mě čeká. Doufám, že se mi povede proklouznout do prvního týmu,“ dodal mladík.

Námluvy přitom nemusely být tak rychlé. Skaut Arsenalu opatrně testoval situaci a ptal se, zda by hráč přijel na trénink někdy po Vánocích. Zástupce hráče ho zaskočil. Prý, co by říkal na to, kdyby byl hráč nachystaný během odpoledne. Pak už šlo všechno bleskově. Skaut Arsenalu během dvou minut kontaktoval Wengera a věci se daly do pohybu. A mladík se brzy hlásil u „kanonýrů“ a rovnou si zatrénoval s prvním týmem.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 2:0, Giroud vysekl škorpiona
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - West Bromwich 1:0. Čech se nezapotil
Video se připravuje ...

Český brankář Petr Čech dohrával duel proti Bournemouthu jako kapitán Arsenalu
Český brankář Petr Čech dohrával duel proti Bournemouthu jako kapitán Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud