30. ledna 2017 • 13:39

Schweinsteiger se hlásí! V United oslnil gólem, v klubu zůstane

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkal se. Zkušený německý záložník Bastian Schweinsteiger se poprvé pod Josém Mourinhem objevil v základní sestavě Manchesteru United. Ve 4. kole FA Cupu odehrál proti Wiganu (4:0) celý zápas a výrazně připomněl své kvality. Na první branku nahrál, tu poslední sám vstřelil. "Potřebujeme ho," pochválil 32letého svěřence trenér José Mourinho a potvrdil, že světový šampion zůstane v týmu až do konce sezony.



"Schweini," v Německu miláček celého fotbalového národa, se v Anglii během dvou sezon pořádně nechytil. Po sérii zdravotních problémů vypadl ze sestavy a zdálo se, že jediným východiskem je odchod z klubu.

Zkušený středopolař se ale kousl. Ač se pod Josém Mourinhem často nevešel ani mezi náhradníky, nepřestal bojovat. Postupně se vydrápal zpátky a řekl si o šanci i u portugalského kouče. V nedělním zápase 4. kola FA Cupu obul kopačky a do zápasu vyběhl v základní sestavě.

Proti Wiganu byl vidět. Ve 44. minutě posadil přetažený centr přímo na hlavu nabíhajícího Fellainiho a belgický čahoun otevřel skóre. Domácí neměli s mizerně hrajícím soupeřem příliš práce, ve druhém poločase přidali další tři branky a v klidu si pohlídali postup do dalšího kola.

Nejlepší Schweinsteigerův moment přišel v závěru zápasu. Devět minut před koncem se po rohovém kopu dostal k balonu. Na nic nečekal a krásnou střelou zády k brance zamířil přesně.

Wayne Rooney se s Bastianem Schweinsteigerem radují z branky do sítě Wiganu
Wayne Rooney se s Bastianem Schweinsteigerem radují z branky do sítě Wiganu

Zkušený záložník vstřelil teprve druhou soutěžní branku za United. Od fanoušků se dostal obří podpory, jeho gól odměnili diváci na tribunách Old Trafford nejsilnějším potleskem.

"Možná někoho překvapilo, že jsme Bastiho několik měsíců nedávali do sestavy," začal hodnocení José Mourinho. "Od chvíle, co je zpátky v týmu, se pere o místo a o takovou šanci, jakou dostal teď, kdy hrajeme tolik zápasů," pokračoval trenér United. "Máme užší kádr a potřebujeme ho. Dneska dostal šanci, aby ukázal, že je připravený i do zápasů Premier League."

Mourinho zároveň potvrdil, že Schweinsteiger v týmu zůstane do konce sezony. Dopsal ho i na soupisku pro Evropskou ligu, kde vzniklo místo po odchodech Depaye a Schneiderlina.

"Bylo to fantastické odpoledne se skvělým vítězsvím před našimi fanoušky. Děkuji všem za podporu," vzkázal na Twitteru bývalý kapitán německé reprezentace.

O své další minuty na hřišti ale musí dál bojovat. V záloze United panuje obří konkurence, uprostřed pole můžou hrát i Pogba, Carrick, Herrera nebo Fellaini.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud