10. února 2017 • 04:57

Legenda se zastává Čecha: Ovlivnil tým. Takové hráče Arsenal potřebuje

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věc, která se před dalším zápasem Arsenalu nejvíce řeší? Jednoznačně Petr Čech. Po nemastných výkonech z poslední doby se totiž v Anglii spekuluje o tom, že s ním možná trenér Arséne Wenger ztratí trpělivost a proti Hullu pošle do boje dvojku Davida Ospinu. Jenže Čech je pořád velmi respektovaným hráčem. „Imponoval mi nejen výkony na hřišti,“ říká legenda Arsenalu Martin Keown.



Keown jako bývalý stoper moc dobře ví, jak je pro obránce důležité, když se může na brankáře za sebou spolehnout. „Čech pozitivně ovlivnil celý tým Arsenalu,“ všímá si expert, který za „kanonýry“ odehrál přes 300 zápasů.

I přes poslední výkony Čecha podporuje. „Má strašně moc zkušeností, takové hráče Arsenal potřebuje. Na hřišti i v kabině,“ tvrdí Keown. Jenže i on dobře ví, že trenér Wenger je pod velkým tlakem a ke změně by se odhodlat mohl.

„Připomíná mi to situaci s Jensem Lehmannem,“ vrací se Keown do minulosti. „Jens chytal v roce 2004 výborně, tým neprohrával. Jenže pak dostal gól z velké dálky a vypadl ze sestavy,“ vzpomíná si.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Arsenal 3:1. Čech udělal hrubku
Video se připravuje ...

„Brankáři to pod Wengerem nemají snadné. Jakmile je hráči kolem 35 let, začne přemýšlet o jeho budoucnosti a je možné, že ho vymění,“ dodává Keown. Pro upřesnění, Čechovi bude 35 let ještě před koncem aktuální sezony.

Dá Wenger Čechovi důvěru? Nebo do branky proti Hullu postaví mladšího Davida Ospinu? To se dozvíme už zítra kolem poledne. Arsenal totiž zahajuje 25. kolo Premier League v sobotu od 13:30. Online přenos sledujte ZDE.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Watford 1:2. Čech nepomohl, domácí ztratili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud