10. února 2017 • 12:41

Fanoušci chtějí Wengerův konec. ČTYŘI trenéři, kteří ho mohou nahradit

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Arséne Wenger by mohl po sezoně skončit v ArsenaluTrenér Arséne Wenger by mohl po sezoně skončit v ArsenaluFOTO: Koláž iSport.cz

    Zdá se to být neúnosné. Pokud Arsenal opět nezvládne útok na ligový titul, čemuž poslední dvě porážky nasvědčují, mohl by po dlouhých letech skončit trenér Arséne Wenger. Ostatně sám Francouz tuto možnost naznačil. A co víc, fanoušci Arsenalu změnu žádají stále hlasitěji. Kdo by mohl Wengera na lavičce „kanonýrů“ vystřídat? Podívejte se na čtyři favority.

  • Massimiliano Allegri

    Massimiliano AllegriFoto EPA

    Se silným Juventusem sbírá na domácí scéně jeden úspěch za druhým, i letos to vypadá, že si dojde v pohodě pro ligový titul. Turínský klub dotáhl i do finále Ligy mistrů, kde nestačil na Barcelonu.

    Allegri lpí na organizované defenzivě, rozestavení a styl se ale snaží vždy přizpůsobit hráčům, které má k dispozici. V Juventusu má údajně neshody s vedením, a proto by mohl poprvé trénovat mimo Itálii.

  • Thomas Tuchel

    Thomas TuchelFoto EPA

    Dortmund si ho vyhlédl jako nástupce Jürgena Kloppa, Tuchelovým největším vzorem je ale Pep Guardiola. Proto pod ním začal hrát Dortmund styl založený na držení míče a hodně přihrávkách.

    Někdy má ale problém s hlubokým bránícím blokem soupeře. Německý trenér si také zakládá na disciplíně a profesionalitě i mimo hřiště. Proto dává velký důraz například na stravování hráčů.

  • Leonardo Jardim

    Leonardo JardimFoto Reuters

    Portugalský kouč začal svou trenérskou kariéru jako asistent už ve 22 letech. Když mu bylo 29, stal se poprvé hlavním trenérem. Od té doby letí strmě vzhůru, momentálně vládne francouzské lize s Monakem.

    Jardim preferuje ofenzivní fotbal, zároveň jeho týmy nemají problémy s defenzivou. Na první pohled ale působí trochu arogantně a ještě nikdy nevedl skutečný velkoklub. Po jednom ze vzájemných zápasů s Arsenalem se navíc dostal práve s Wengerem do konfliktu, navíc se do francouzského kouče navezl na tiskové konferenci.

  • Roger Schmidt

    Roger SchmidtFoto Reuters

    Nenápadný trenér vede už od roku 2014 Bayer Leverkusen, jenže tato sezona je pro vedení i fanoušky zatím zklamáním. Schmidt, který mimochodem nedávno přiznal, že nikdy nechtěl být fotbalovým trenérem, se nicméně nebojí dát příležitost mladým hráčům.

    I proti silnějším soupeřům se jeho tým snaží hrát fotbal. Devětačtyřicetiletý kouč ale nikdy nevedl hvězdy světové extratřídy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud