17. února 2017 • 20:33

Krize hvězd Arsenalu! Özila brání agent, Chilané za Sáncheze pochodují

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejenom trenér Arséne Wenger je po ostudné prohře Arsenalu 1:5 v prvním osmifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov kandidátem na odchod z klubu. V létě by jej ale mohl následovat také hvězdný Alexis Sánchez, momentálně nejlepší střelec Premier League se 17 góly. Za jeho odchod do jiného klubu už se dokonce v hlavním městě jeho rodného Chile pořádá pochod. Fanoušci Gunners se zase pouští do německého záložníka Mesuta Özila, který v posledních několika zápasech zrovna nesršel zaujetím. 



Ze Sánchezova domova už nevydrželi sledovat trápení jedné z velkých hvězd. „My Chilané už se nechceme dívat, jak jedna z našich největších hvězd musí sama táhnout svůj klub,“ stojí v oficiálním prohlášení fanoušků útočníka Alexise Sáncheze.

„Nežádáme odchod do Realu Madrid, ani návrat do Barcelony, je nám jedno, kde bude hrát, jen chceme, aby kromě něj o výsledek bojovalo i deset dalších hráčů. Nezaslouží si být sám,“ prohlašují dále Chilané. V hlavním městě Santiagu jich má proti Sánchezově setrvání v Londýně prostestovat až sedm tisíc.

Samotný Sánchez dostal po mnichovském výprasku volno a čeká jej soudní slyšení v Barceloně kvůli vyhýbání se daním. O tahouna Arsenalu se dlouhodobě zajímá PSG nebo Juventus Turín, a špatné pozice jeho klubu by mohli k jeho získání využít. 

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Arsenal 5:1. Debakl Wengerova týmu
Video se připravuje ...

Za kritizovaného Özila se zase postavil jeho agent Erkut Sogut. Podle něj si fanoušci jen vybrali jeho klienta jako obětního beránka. „Kritika na špatně hrajícího hráče je normální věc, ale Mesut cítí, že se lidé nesoustředí na jeho výkony. Jen si ho vybrali za oběť po špatných výsledcích,“ řekl Sogut pro BBC. „Bayern měl 74% držení míče. Jak má někdo v Mesutově pozici ofenzivního záložníka tvořit šance, když vůbec nedostane míč? Byl snad on tím důvodem, proč dostali pět gólů?“

Özil zůstává v historii londýnského klubu jeho nejdražší posilou, v roce 2013 přišel na Emirates Stadium za 1,3 miliardy korun, proto jsou na něj kladené nejvyšší nároky „Lidé si v takových zápasech vezmou za cíl hráče, který stál hodně peněz a dost vydělává. A to je Mesut. Ale nemůžete za to vinit jen jeho, to není fér. Vyhrávejte i prohrávejte jako tým,“ dodal záložníkův agent.

Özil nedávno prohlásil, že jeho setrvání v Arsenalu záleží i na tom, jestli bude tým nadále trénovat Arséne Wenger. Se sílící kritikou a spekulacemi o Francouzově odchodu tak nastává možnost, že londýnský klub se v příští sezoně bude muset obejít jak bez legendárního trenéra, tak bez dvou největších hvězd.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Arsenal 3:1. Čech udělal hrubku
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Watford 1:2. Čech nepomohl, domácí ztratili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud