23. února 2017 • 21:03

Titul je zapomenutý! Leicester nečekaně odvolal trenéra Ranieriho

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl pod tlakem. Aby ne, když předvádí Leicester v této sezoně Premier League špatné výkony a čeká ho tvrdý boj o záchranu. Ale na druhou stranu... Trenér Claudio Ranieri získal s klubem historický titul a postoupil do osmifinále Ligy mistrů. Tam navíc uhrál v prvním utkání v Seville nadějný výsledek. Vedení to ale nestačilo a ve čtvrtek ho nečekaně odvolalo.



Ještě ve středu vedl Claudio Ranieri Leicester v osmifinále Ligy mistrů na půdě Sevilly. „Lišky“ tam sice prohráli, ale výsledek 1:2 jim dává slušné šance do odvety. Jenže v té už Leicester povede jiný trenér. Ranieri dostal padáka.

Italského manažera samozřejmě nestála místo prohra v Seville. Naopak v Lize mistrů jeho tým válel. Ovšem v Premier League je to velká bída. Leicester zažívá mistrovskou kocovinu se vším všudy. Momentálně je jen bod od sestupových pozic.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Leicester 2:0
Video se připravuje ...

„Ranieri dokázal s týmem vyhrát první titul v historii, proto je bezesporu nejúspěšnějším manažerem v historii Leicesteru. Nicméně teď hraje klub o přežití v Premier League a vedení se domnívá, že je změna potřeba. Je to bolestné rozhodnutí,“napsal klub v oficiálním prohlášení na svém webu.

„Bylo to nejtěžší rozhodnutí, které jsme za sedm let v klubu museli udělat. Ale musíme hájit zájmy klubu a netahat do toho osobní city,“ prohlásil místopředseda Leicesteru Aiyawatt Srivaddhanaprabha. „Claudio je nicméně skvělým trenérem i člověkem a budu mu navždy vděčný,“ dodal.

Leicester teď bude hledat nového trenéra. Do té doby povedou klub Ranieriho asistent Craig Shakespeare a trenér prvního týmu Mike Stowell. Je možné, že to tak zůstane i pro pondělní duel s Liverpoolem.

SESTŘIH Ligy mistrů: Sevilla - Leicester 2:1. Naději anglického mistra udrželi Schmeichel a Vardy
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Leicester - Manchester United 0:3. Mistr je bod nad sestupovým pásmem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud