27. února 2017 • 23:07

Leicester smutnil, fanoušci přijeli „pohřebákem“. Vardy pak rozjel euforii

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezapomněli. Příznivci Leicesteru před i během zápasu proti Liverpoolu ukázali velkou podporu vyhozenému trenérovi Claudiu Ranierimu. Několik fanoušků dokonce přijelo před stadion v pohřebním voze. Na stadionu pak nechyběly nápisy, bannery i masky. Smutek ale brzy vystřídala euforie. Leicester totiž předvedl po delší době vynikající výkon a hlavně díky Jamiemu Vardymu porazil nečekaně Liverpool 3:1.



Ranieriho odchod fanoušky hodně bolel. Aby ne, s týmem dokázal v minulé sezoně přepsat historii. Jenže v té aktuální to byla velká bída a tak dostal oblíbený kouč padáka. Pro mnoho fanoušků ale neférově. Zkušený kouč měl podle nich dostat víc času.

Proto se Ranieri, který už tráví volno v Itálii, dočkal velké podpory. Několik fanoušků přijelo na zápas v pohřebním vozu s všeříkajícím nápisem „RIP FOOTBALL“. Na dračku pak šly masky s milovaným trenérem. A na tribuně nechyběla plachta s poděkováním.

Ovšem ať už fanoušci chtěli, nebo ne, Leicesteru začala éra po Ranierim. Na lavičce ho nahradil jeho bývalý asistent Craig Shakespeare a premiéra mu vyšla na výbornou. „Lišky“ od začátku šlapaly a fanoušci tak konečně viděli starý dobrý Leicester!

Kloppův Liverpool působil v začátku utkání jen jako sparingpartner. Trest sice nějakou dobu nepřicházel, ale hosté tlak neustáli. Ve 28. minutě si útočník Jamie Vardy naběhl na kolmou přihrávku, utekl obráncům soupeře a s přehledem skóroval.

 

SESTŘIH Premier League: Leicester - Liverpool 3:1. Mistr řádil po odvolání Ranieriho
Video se připravuje ...

To byla akce jako vystřižená z mistrovské sezony. A když za chvíli záložník Danny Drinkwater napřáhl a parádní střelou zvýšil na 2:0, propukla na stadionu obrovská euforie. „Úžasný gól,“ radoval se Gary Lineker.

„Jestli tohle vidí Claudio Ranieri, musí si říkat, kde tohle nadšení bylo před týdnem,“ rýpl si do hráčů Leicesteru expert Gary Neville. Nebyl ovšem sám, kdo si podobnou otázku pokládal. Kontrast s předchozími výkony „lišek“ byl jasně viditelný.

NEJ góly Premier League: Kaneova dělovka i vítězná paráda Drinkwatera proti Reds
Video se připravuje ...

Druhý poločas už nabídl jiný pohled, otěže zápasu převzal favorit. Přesto se ještě jednou připomněl Vardy. To když si naskočil na parádní Fuchsův centr a hlavou zvýšil na 3:0. Liverpool se již zmohl pouze na korekci a prohrál 1:3.

„Velká výhra pro Leicester. Čekám na fráze 'udělali jsme to pro Ranieriho'. Doufám, že ho pozvou na příští domácí zápas a rozloučí se s ním pořádně,“ nezapomněl na italského trenéra ani přes důležitou výhru Lineker.

Fanoušci Leicesteru poděkovali trenérovi Ranierimu, který byl minulý týden odvolán
Fanoušci Leicesteru poděkovali trenérovi Ranierimu, který byl minulý týden odvolán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud