8. března 2017 • 18:44

Mings dostal za šlápnutí na Zlatana pětizápasový trest. Klub je zklamaný

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Tyrone Mings z Bournemouthu dostal trest na pět zápasů za to, že ve víkendovém duelu anglické ligy na půdě Manchesteru United (1:1) šlápl na hlavu útočníkovi Zlatanu Ibrahimovicovi. Domácí kanonýr krátce poté udeřil obránce hostů loktem do obličeje a disciplinární komise mu už v úterý zastavila činnost na tři utkání.



Rozhodčí Kevin Friend hráče v utkání nepotrestal, protože incidenty z konce první půle neviděl. Disciplinárka posuzovala přestupky na základě videozáznamu. Ibrahimovic po zápase nejprve řekl, že se Mingsovi nemstil a že soupeř si na jeho loket sám naběhl. Trest ale přijal.

Komise v prohlášení uvedla, že obvyklý třízápasový trest je vzhledem k vážnost Mingsova prohřešku jednoznačně nedostatečný. Bournemouthu se ale pětizápasový distanc pro třiadvacetiletého zadáka zdá příliš vysoký.

"Klub je z rozhodnutí extrémně zklamaný. Připadá nám zvláštní, že komise sáhla k takovému trestu, i když neexistuje žádný důkaz, že šlo o úmysl. Na základě znalosti hráčovy povahy jsme přesvědčeni, že šlo o náhodnou událost. Navíc se Tyrone během zápasu Ibrahimovicovi dvakrát omluvil," uvedl Bournemouth v prohlášení.

Podle čtrnáctého celku Premier League nemá Mings problémy s disciplínou. V 75 zápasech profesionální kariéry nebyl vyloučen a dostal jen třináct žlutých karet, naposledy před dvěma lety, uvedl Bournemouth.

Mings měl v úvodu sezony zdravotní problémy, v posledních zápasech ale nastupoval v základní sestavě. Svému celku nyní bude chybět téměř v polovině z jedenácti zbylých duelů tohoto ročníku. Do hry se bude moci vrátit 15. dubna v utkání proti Tottenhamu.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Bournemouth 1:1. Ibrahimovic nedal penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud