10. března 2017 • 20:30

Guardiola udělal, co musel, řekl brankář Hart. Návrat do City vyloučil

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli se v létě vrátí do Premier League, určitě ne v dresu Manchesteru City. Joe Hart, jednička anglické fotbalové reprezentace, si je jistý tím, že Pep Guardiola jej po návratu z Itálie s otevřenou náručí nepřivítá. I když Hartova náhrada, Claudio Bravo, zatím selhává a jeho místo sebral veterán Willy Caballero. Španělskému taktikovi ale letní rozhodnutí nezazlívá.



„Řekl bych, že v mém domovském klubu jsem nadbytečný,“ prohlásil Hart v Premier League Show na stanici BBC. Anglický gólman si nemyslí, že by se tahle situace měla v dohledné době měnit.

„Miluju City, vždycky jsem říkal, že tu budu, když mě budou potřebovat. Ale vždy jsem si dával pozor, když jsem to říkal, protože ve velkých klubech se věci často mění. Změní se názory, lidé ve vedení, a ne každému z nich padnete do oka. To je byznys, naučil jsem se nebrat to osobně,“ uznal Hart.

Hart od srpna hostuje v italském Turíně, jeho příchod do Itálie se ale nerodil lehce. "V City jsem byl trojka, možná čtyřka, a chtěl jsem chytat. Pro brankáře to je složitá situace, tenhle post řeší brzy a každý má jen jedno místo. Lidi navíc nečekali, že budu na trhu, protože všichni mysleli, že budu chytat za City," vysvětlil svůj přesun ve druhé polovině letního přestupového období.

Guardiola? Dělal, co musel

Anglická reprezentační jednička necítí žádnou zášť vůči hlavnímu trenérovi City Pepu Guardiolovi, který učinil rozhodnutí dlouholetou oporu klubu odsunout na druhou kolej. „Udělal co musel a co považoval za správné. Nechtěl mi zničit život, jen dělal to, co si myslel, že mu přinese výhry,“ uznal Hart.

Guardiola v létě na post jedničky přivedl Chilana Claudia Brava z Barcelony, 33letý brankář se ale stal terčem posměšků, když se kvůli mizerné úspěšnosti zákroků propadl mezi statisticky nejhorší brankáře ligy. Místo mezi tyčemi si od února uzmul pro sebe ještě o dva roky starší Willy Caballero, který od roku 2014 kryl záda i Hartovi.

Ačkoli se silně spekuluje o tom, že po službách brankáře hostujícího v Turíně sáhne Liverpool nebo West Ham, sám Hart ale s nikým v kontaktu není. „Když se odprostím od toho, že jsem fotbalista, tak jsem fanda Premier League. Je to skvělá liga, ve které se hraje fantastický fotbal,“ řekl pro BBC. „Premier League znám nejlépe, ale není na vrcholu mého seznamu. Tam je klub, který bude chtít, abych za něj chytal.“

Srovnání ligových výkonů brankářů Manchesteru City

   Ligové zápasy  Inkasované góly Čistá konta 
 Joe Hart (host. FC Turín)  25  39  5
 Willy Caballero  8  4
 Claudio Bravo  19  25  4


SESTŘIH Premier League: Manchester City - Stoke 0:0. Favorit měl JEDNU střelu na branku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud