15. března 2017 • 10:35

Euforie Leicesteru? Hověli si s novým fárem, zklamou znovu, tvrdí legenda

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádka Leicesteru pokračuje. Anglický mistr hodil za hlavu nepříznivý výsledek ze zápasu v Seville, v úterý na domácím hřišti andaluský klub porazil 2:0 a postoupil mezi osm nejlepších celků Ligy mistrů. Pod novým koučem Craigem Shakespearem tak vyhrál všechny tři zápasy. Spoustě lidem zákonitě vrtá hlavou – když to jde pod Shakespearem, proč to ta samá parta nezvládla pod Ranierim? Na to má svérázný názor jedna z legend britského fotbalu.



Hráči po zisku titulu zlenivěli. Alespoň si to myslí Graeme Souness, který v osmdesátých letech válel za Liverpool nebo Glasgow Rangers. „Někteří z nich si na začátku sezony najednou začali myslet, že jsou velcí hráči a šampioni. Tak sundali nohu z plynu a radši si hověli ve velkých pohodlných křeslech, s novým Bentley v garáži,“ viní hvězdy Leicesteru.

„Co má pak trenér dělat? Prostě na takové hráče musí vyjet. Ale když si zkazíte vztahy se dvěma nebo třemi hráči, co mají vliv na ostatní, máte najednou zkažené vztahy s celou kabinou,“ vysvětluje Souness svou teorii o Ranieriho odchodu. Bývalý skotský internacionál si navíc nemyslí, že forma „lišek“ vydrží delší dobu.

„Teď se radují, že jsou zase velcí hráči, ale zase vypadnout z tempa. Určitě. Udělali to jednou, udělají to znovu, zase vás zklamou,“ nebere si Souness servítky. Sami hráči si ale věří. „Zase jsme dokázali něco neuvěřitelného,“ kroutil hlavou nad postupem kapitán Wes Morgan, kterému je jméno čtvrtfinálového soupeře poměrně jedno.

„Půjdeme na kohokoli. Hlavně si užijeme tenhle fantastický večer. A pořád se musíme soustředit na Premier League,“ připomněl fakt, že Leicester je v lize až patnáctý. Trenér Shakespeare navíc v pozápasovém rozhovoru chválil práci svého předchůdce Claudia Ranieriho. „Náš výkon v prvním zápase, kdy tým vedl Claudio, nám dal dobrý odrazový můstek,“ uznal.

Na svoje bývalé spoluhráče se přišel podívat i N´Golo Kanté, který v současnosti bojuje o ligový titul v dresu Chelsea. Neúnavný francouzský záložník, který jen den předtím vystřelil svému týmu postup v FA Cupu přes Manchester United, slavil leicesterský obrat s několika přáteli.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 3. • 20:45
Leicester City FC
Leicester City FC
2:0
ONLINE
14. března
20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
Góly

Domácí: 27. Morgan, 54. Albrighton

Hosté:

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (90. Amartey), Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Okazaki (64. Slimani), Vardy.

Hosté: S. Rico – Mercado (46. Mariano), Pareja, Rami – Sarabia (46. Jovetić), Iborra (C), N'Zonzi, Escudero – Vitolo, Nasri – Ben Yedder (68. Correa).

Náhradníci

Domácí: Amartey, Gray, Chilwell, King, Zieler, Slimani, Ulloa

Hosté: Soria, Mariano, Correa, Jovetić, Kranevitter, Vázquez, Lenglet

Karty

Domácí: Vardy, Schmeichel, Ndidi, Mahrez

Hosté: Nasri, Vitolo, Nasri (č)

Rozhodčí

Orsato – Di Fiore, Manganelli (vš. Itálie)

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Návštěva

31 520 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud