8. května 2017 • 20:18

Zlatan ohromil doktory. Má tak skvělé koleno, že ho chtějí zkoumat vědci

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud si v 35 letech vážně poškodíte kolenní vazy, většinou to vede ke konci fotbalové kariéry. To odmítá připustit Zlatan Ibrahimovic. Švédský snajpr je totiž výjimečný a mimořádný hráč, který se jen tak nevzdádá. Po úspěšné operaci v Pittsburghu vzkázal, že se na hřiště vrátí. A povzbudivá slova přinesl i jeho agent Mino Raiola. Doktoři prý koleno profesionálního fotbalisty v tak dobrém stavu ještě neviděli a dokonce Zlatana přemluvili, aby ho po kariéře mohli zkoumat pro vědecké účely.



Ibrahimovic se zranil hodně nešťastně. V samotném závěru odvety čtvrtfinále Evropské ligy s Anderlechtem Brusel po rutinním souboji padl na zem s bolestivou grimasou. Náraz nevydrželo koleno a nejlepší střelec Manchesteru United v probíhajícím ročníku odkulhal z trávníku v doprovodu lékařů.

Sezona pro něj skončila, ale švédský bombarďák ani po vážném zranění kariéru balit nehodlá. Na speciální klinice v americkém Pittsburghu se minulý týden podrobil operaci, která podle zpráv z jeho okolí dopadla nad míru dobře.

"Zlatan už v nemocnici začal s rehabilitací. Jeho koleno je tak silné, že doktoři přiznali, že nic takového ještě neviděli," prohlásil pro server Expressen.se hráčův agent Mino Raiola.

Útočník Manchester United Zlatan Ibrahimovic se proti Anderlechtu ošklivě zranil
Útočník Manchester United Zlatan Ibrahimovic se proti Anderlechtu ošklivě zranil

"Má koleno v takovém stavu, jaký je pro profesionálního fotbalistu po 20 letech kariéry skoro neuvěřitelný. Je naprosto v pořádku, lékaři na něm nenašli nic špatného," uvedl italský manažer.

"Místní doktoři pracují pro největší výzkumnou organizaci na světě zabývající se léčbou kolenních vazů, proto jsou lepší než kdekoliv jinde. Dokonce chtějí, aby se Zlatan po skončení kariéry na kliniku vrátil a oni mohli dál zkoumat jeho koleno," prozradil Raiola.

Ibrahimovic ani v pokoročilém fotbalovém věku a po těžkém zranění nehodlá uzavřít kariéru. Zatím ale neprozradil, v jakém klubu bude po vyléčení pokračovat - v Manchesteru United, kde ve 46 zápasech nastřílel 28 gólů, mu po sezoně končí smlouva a novou ještě nepodepsal.

NEJ góly Premier League: Parády od Zlatana, Pogby a Hazarda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud