Tomáš Podvín
23. května 2017 • 18:30

TOP 10 přestupů v Premier League: Mladý zázrak i tři trefy Chelsea

Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi deset nejlepších posil minulé sezony Premier League se zařadil mladík Gabriel Jesus i tři hráči ChelseaMezi deset nejlepších posil minulé sezony Premier League se zařadil mladík Gabriel Jesus i tři hráči ChelseaFOTO: Koláž iSport.cz

    Je po všem. Premier League zná svého mistra, pohárové zástupce pro příští sezonu i sestupující. Přichází tedy čas bilancování. A tradičně se mohou zpětně hodnotit povedené i nepovedené přestupy. Britský deník Daily Mail se podíval na tu pozitivnější část. Podívejte se na TOP 10 přestupů v sezoně 2016/2017 anglické ligy.

  • 10. Leroy Sané

    Schalke -> Manchester City
    Přestupová částka: 37,5 milionů liber

    Leroy SanéFoto Reuters

    Na začátku sezony nenastupoval, ale když to Manchesteru City pod Pepem Guardiolou moc nešlo, dostal šanci. A využil ji naprosto parádně. Mladík Sané již základní sestavu neopustil a stal se klíčovým hráčem „Citizens“.

    Sezonu zakončil s devíti góly a pěti asistencemi. To je na první sezonu v Premier League, ještě v jedenadvaceti letech, vynikající bilance. Navíc pro svůj tým vybojoval nejednu penaltu.

  • 9. Marcos Alonso

    Fiorentina -> Chelsea
    Přestupová částka: 23 milionů liber

    Marcos AlonsoFoto Reuters

    Úžasná sezona. Alonso přišel do Chelsea na poslední chvíli a na začátku nehrál. Když ale trenér Conte přešel se svým týmem na rozestavení 3-4-3, dostal na starost levou stranu. A pozice levého křídelníka mu sedla dokonale.

    Španělský odchovanec Realu zářil dozadu i dopředu. V Premier League nastřílel 6 branek, jednoznačně své maximum v jedné sezoně. Z nenápadného muže se stal důležitou postavou při cestě za titulem.

  • 8. Sadio Mané

    Southampton -> Liverpool
    Přestupová částka: 34 milionů liber

    Sadio ManéFoto Reuters

    Tohle byla na známé trase ze Southamptonu do Liverpoolu největší trefa. Mané přesně zapadl do systému Jürgena Kloppa, který preferuje rychlé fotbalisty s individuální kvalitou. To Mané splňuje dokonale.

    Pro soupeře je díky své rychlosti a technice v každém okamžiku nebezpečným hráčem. Bohužel pro Liverpool ho zabrzdilo zranění. Proto odehrál v Premier League jen 26 zápasů. To, že v nich dal 13 gólů, dokazuje jeho výjimečnost.

    SESTŘIH Premier League: Liverpool - Arsenal 3:1. Firmino a Mané řádili
    Video se připravuje ...

  • 7. Gabriel Jesus

    Palmeiras -> Manchester City
    Přestupová částka: 27 milionů liber

    Útočník Manchesteru City Gabriel Jesus slaví gól do sítě LeicesteruFoto Reuters

    Do Premier League vtrhl jako živá voda a hned začal střílet góly. Trenér Pep Guardiola dokonce Jesuse začal upřednostňovat před Sergiem Agüerem. Pak se ale Brazilec nepříjemně zranil a velkou část vynechal.

    Jesus se ale vrátil snad ještě v lepší formě. Tentokrát nastupovali s Agüerem bok po boku. Brazilcova čísla jsou skutečně neuvěřitelná. V anglické lize zasáhl do desíti zápasů (8x v základu) a zaznamenal 7 gólů a 4 asistence. Ve dvaceti letech!

    SESTŘIH Premier League: Watford - Manchester City 0:5. Favorit potvrdil třetí místo
    Video se připravuje ...

  • 6. Eric Bailly

    Villarreal -> Manchester United
    Přestupová částka: 30 milionů liber

    Eric BaillyFoto profimedia.cz

    Nebýt jeho, Manchester United by na tom byl určitě hůř. Bailly se totiž po svém příchodu stal i kvůli častým zraněním svých kolegů stoperem číslo jedna a klíčovou oporou týmu. Právě on držel společně s brankářem De Geou obranu United.

    Bailly je velmi elegantním stoperem, který není jen vynikající v defenzivě, ale rovněž mu nedělá problém přesná rozehrávka. V odvetě semifinále Evropské ligy mu ale ruply nervy, dostal červenou a bude ve finále chybět.

  • 5. Christian Benteke

    Liverpool -> Crystal Palace
    Přestupová částka: 27 milionů liber

    Christian Benteke (Crystal Palace)Foto Reuters

    Přestože mu angažmá v Liverpoolu nevyšlo, Crystal Palace za něj vysázel na své poměry obří částku. Nemusí ale litovat. Benteke se opět našel a probudil v sobě bestii, která dělá problémy každé obraně.

    Za tým, který bojoval až skoro do posledního kola o záchranu, nasázel 15 branek. K tomu přidal dvě asistence a bezpočet vyhraných soubojů.

  • 4. Zlatan Ibrahimovic

    PSG -> Manchester United
    Přestupová částka: Zdarma

    Rozesmátý Zlatan Ibrahimovic v zápase proti Sunderlandu, kterému dal první gólFoto Reuters

    Bude ve svém věku stačit na Premier League? Tyhle otázky se rychle vypařily a Zlatan Ibrahimovic ozářil po Nizozemsku, Itálii, Španělsku a Francii i anglickou ligu. Rychle dokázal, že tempu nejen stačí, ale dokonce dominuje.

    Za 28 zápasů nasázel 17 gólů, dalších 5 přidal v Evropské lize. Pro United byl útočníkem číslo jedna, na kterého tým spoléhal. Pak ale přišlo ošklivé zranění kolena, které Zlatana vyřadí na dlouhou dobu. On je ale odhodlaný se vrátit.

  • 3. Victor Wanyama

    Southampton -> Tottenham
    Přestupová částka: 11 milionů liber

    Victor WanyamaFoto Reuters

    Mezi velkými hvězdami působí hodně nenápadně, ale neměl by zapadnout. Jeho přínos pro Tottenham byl totiž obrovský. Proto Wanyama nastoupil do 36 zápasů, hned 35 z nichu začal v základní sestavě.

    Jeho poctivé výkony směrem do defenzivy i vynikající rozehrávka pomohly k tomu, aby mohli vpředu zářit Harry Kane, Dele Alli či Christian Eriksen. Jako bonus dal 4 góly v lize a jeden v Evropské lize.

  • 2. N’Golo Kanté

    Leicester -> Chelsea
    Přestupová částka: 30 milionů liber

    N'Golo KantéFoto Reuters

    Kanté byl jediným z klíčových hráčů Leicesteru, který po mistrovské sezoně odešel. Pro něj osobně šlo ale o vynikající krok, protože může opět slavit. Tentokrát z Chelsea. Pro tu se stal klíčovým mužem středu pole.

    Francouzský „prcek“ opět dokazoval, jak nepříjemným soupeřem je. Pro svůj tým získá obrovské množství míčů, protihráče neustále obtěžuje. Několikrát navíc ukázal, že je dobrým kamarádem i s míčem. Stal se hráčem sezony Premier League.

  • 1. David Luiz

    PSG -> Chelsea
    Přestupová částka: 34 milionů liber

    David LuizFoto Reuters

    Jeho návrat většinu fanoušků vůbec nepotěšil, trenér Conte ale dokázal Luize dokonale změnit. Z nezodpovědného Brazilce se stal tvrdý a jistý stoper, který zbytečně neriskoval. Stal se lídrem stoperské trojice a v lize odehrál 33 zápasů.

    Chyby Luiz omezil na minimum, naopak mu zůstala kvalitní rozehrávka. Chelsea si tak může mnout ruce. Nejenže ho z PSG koupila za méně, než ho do francouzského týmu předtím prodala, ale ještě se jí vrátila Luizova „vylepšená verze“.

    Po dvou letech opět na trůnu. Takhle Chelsea dokráčela k titulu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud