Jakub Dvořák
26. května 2017 • 11:26

Fanoušci Liverpoolu zuří: Owen řekl „my“ o United? Ať jde z klubu pryč!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdysi ikona, nyní psanec. Bývalý útočník Liverpoolu a anglické reprezentace Michael Owen si zadělal na pořádný malér. Když byl před rokem uveden do funkce oficiálního ambasadora klubu z Anfield Road, netušil, jaké břímě na sebe navlékl. Fanoušci „Reds“ zuří. Důvod? Owen se v televizní přenosu během finále Evropské ligy přihlásil k Manchesteru United, kde na sklonku kariéry také působil. Ve spojitosti s klubem řekl „my“. Na internetu už koluje protestní petice liverpoolských fanoušků, která má přes 18 tisíc podpisů.



V dresu Liverpoolu nastřílel přes 150 branek, vyhrál několik trofejí, ale to je vše zapomenuto. Někdejší modla Anfield Road je v nemilosti. Během finále Evropské ligy mezi Ajaxem a Manchesterem United (0:2) byl Owen ve studiu televize BT Sport jako expert a opakovaně řekl „my“, když mluvil o  „Rudých ďáblech.“

To na fanoušky Liverpoolu zapůsobilo jako prvotřídní provokace. United patří v městě Beatles mezi nejvíc nenáviděněné rivaly. Nevraživost mezi oběma kluby je obrovská.

Owen v obou klubech působil. Sir Alex Ferguson jej v roce 2009, pět let po odchodu z Liverpoolu, vzal jako volného hráče z Newcastlu a na Old Trafford vydržel útočník tři sezony. Liverpoolská stopa v jeho kariéře je však neporovnatelně významější.

I kvůli tomu před rokem vedení Liverpoolu svěřilo Owenovi roli oficiálního ambasadora, který měl ve své gesci vztahy s fanoušky po celém světě a reprezentaci klubu na reklamních a společenských akcí.

Po středečním večeru si však příznivci „Reds“ nedokážou představit, že by spolupráce dál pokračovala. V petici, která je vyvěšena online a podepsalo ji už téměř 18 tisíc lidí, zformulovali hned několik důvodů, proč si přejí, aby byl 37etý internacionál zbaven své funkce.

Důvody petice liverpoolských fanoušků

„Zostudil své postavení mezinárodního ambasadora klubu, měl by být okamžitě zbaven funkce. Ten, kdo rozhodl o tom, že Owen bude vykonávat tuto úlohu, by se na sebe měl podívat do zrcadla a zpytovat svědomí. Owen otevřeně podporuje našeho rivala a projevuje nulový respekt vůči Liverpolu. Pro skalní fanoušky je to nepřípustné. Klub a jeho příznivci si zaslouží zástupce, který mu bude oddán na sto procent a použit spojení „my“, by měl jedině s týmem, který ho platí.“

Skóre finále Evropské ligy otevřel Paul Pogba
Skóre finále Evropské ligy otevřel Paul Pogba

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud