7. července 2017 • 10:10

Conte zuří. Chelsea se nedaří sehnat posily, kouč hrozí odchodem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako anglický šampion by se měli fotbalisté Chelsea chystat na novou sezonu v naprostém klidu. Jenže v londýnském celku pohoda podle dostupných informací rozhodně není. Hrubě nespokojený je totiž hlavní trenér Antonio Conte. Podle britského Mirroru je dokonce možné, že úspěšný kouč klub opustí. Chelsea se totiž zatím nedaří na přestupovém trhu tak, jak by si italský stratég představoval.



Mistrovská idylka se v Chelsea rozplynula zřejmě velmi rychle. Napětí v klubu roste už od začátku června, kdy trenér Conte oznámil nejlepšímu střelci týmu, že s ním nepočítá.

Bouřlivák Diego Costa se o svém konci v Chelsea dozvěděl prostřednictvím sms zprávy, což divokého útočníka pořádně rozlítilo. Conte smskou přidělal vrásky i vedení klubu - Costova cena ve chvíli, kdy je jasné, že v Chelsea už nemá místo, šla na transferovém trhu znatelně dolů.

Conte, který hned v první sezoně v Anglii dokázal získat titul v Premier League, už si vytipoval posily. Podle britských médií měl být hlavním cílem Romelu Lukaku. Jenže námluvy s belgickým ostrostřelcem nevyšly, z Evertonu se nakonec odstěhuje za astronomických 75 milionů liber (2,2 miliardy korun) do Manchesteru United.

To údajně rozlítilo zase Conteho. Svým šéfům vyčítá, že na přestupovém trhu nejsou dost aktivní a svého bývalého útočníka si nechali proklouznout mezi prsty.

Italský kouč elitního koncového hráče nutně potřebuje a na Lukakovi chtěl stavět své taktické plány. Místo něj se poohlíží jinde, ale zatím se žádné jednání nepodařilo dotáhnout do konce.

Hlavním ofenzivním cílem Chelsea je Álvaro Morata z Realu, případně zkušený Fernando Llorente ze Swansea nebo mladý střelec Andrea Belotti z Turína. Zajímavou možnost představuje Alexis Sánchez, u něj ale Arsenal předeslal, že ho v případě uvolnění nepustí ke konkurenci v Premier League. 

Conte by rád přivedl ještě obránce Southamptonu Virgila van Dijka, případně Alexe Sandra z Juventusu či Tiemoue Bakayoka z Monaka.

Žádná z vytipovaných posil ale zatím podepsaná není a Conteho nervozita roste. Dokonce tak, že úspěšný kouč pohrozil letním odchodem z klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud