21. srpna 2017 • 23:00

SESTŘIHY: City vydřeli o deseti bod. Chelsea vykradla Spurs, slaví United

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v druhém kole anglické ligy na hřišti Swansea vysoko 4:0 a zopakovali týden starý výsledek proti West Hamu. Naopak Arsenal s Petrem Čechem v brance podlehl na hřišti Stoke 0:1, o čemž rozhodl debutant Jesé. Liverpool porazil stejným poměrem Crystal Palace, když jedinou branku zápasu dal v 73. minutě senegalský reprezentant Mané. V neděli pak mohla slavit Chelsea, která vyhrála nečekaně 2:1 na půdě Tottenhamu. To Manchester City sice ztratil s Evertonem, ale dokázal vyrovnal i o deseti a celkově hrál výborně.



Góly

Domácí: 84. Sterling

Hosté: 35. Rooney

Sestavy

Domácí: Ederson – Kompany (C), Stones (65. Danilo), Otamendi – Walker, De Bruyne, Fernandinho, Silva, Sané (69. B. Silva) – Agüero, Jesus (46. Sterling).

Hosté: Pickford – M. Keane, A. Williams (61. Klaassen), Jagielka (C) – Holgate, Schneiderlin, Gueye, Baines – Calvert-Lewin, Davies (61. G. Sigurdsson) – Rooney (90. Bešić).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Sterling, Mangala, Touré, Silva, Foden

Hosté: Bešić, Klaassen, Mirallas, Lookman, Martina, Sigurdsson, Stekelenburg

Karty

Domácí: Walker, Walker, Kompany

Hosté: Schneiderlin, Davies, Rooney, Schneiderlin

Rozhodčí

Madley – Perry, Betts

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Rooney, jenž v létě po 13 letech opustil Manchester United a vrátil se do Evertonu, si v 35. minutě naběhl na přihrávku Dominica Calverta-Lewina a snadno poslal míč do sítě. Navázal na svou trefu z prvního kola proti Stoke, která znamenala těsné vítězství.

Hranici 200 branek pokořil jednatřicetiletý útočník jako druhý hráč v historii po rekordmanovi Alanu Shearerovi, který má na kontě 260 gólů. "Cítil jsem se v klubu dvoustovkařů osamělý. Gratuluji a vítej!" blahopřál Rooneymu na twitteru ještě během zápasu Shearer.

Dlouho se zdálo, že jubilejní trefa by znovu mohla Evertonu stačit k vítězství, zvlášť když těsně před koncem prvního poločasu dostal během tří minut dvě žluté karty domácí Kyle Walker. V závěru utkání však jeden z obránců hostů odvrátil hlavou míč přímo ke Sterlingovi, který ho z voleje napálil do branky. Následně šli do deseti i fotbalisté Evertonu, když byl vyloučen Morgan Schneiderlin, ale skóre už se nezměnilo.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Everton 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 82. Batshuayi (vl.)

Hosté: 24. Alonso, 88. Alonso

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Dier (69. Son Heung-min), Alderweireld, Vertonghen – Trippier (90+1. V. Janssen), Wanyama, Dembélé, Davies (80. Moussa Sissoko) – Alli, Eriksen – Kane.

Hosté: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Bakayoko, David Luiz, Kanté, Alonso – Willian (78. Pedro) – Morata (79. Batshuayi).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Walker-Peters, Wimmer, Sissoko, Winks, Son Heung-min, Janssen

Hosté: Caballero, Tomori, Scott, Musonda, Kenedy, Pedro, Batshuayi

Karty

Domácí: Dier, Vertonghen, Alderweireld, Kane

Hosté: Rüdiger, David Luiz, Alonso

Rozhodčí

Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn, Mike Dean

Stadion

Wembley Stadium, London

Návštěva

73 587 diváků

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Chelsea 1:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50. Mooy

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lössl – Smith (C), Zanka, Schindler, Löwe – Mooy, Biling – Kachunga (72. Palmer), van La Parra (69. Quaner), Ince (90+2. Hefele) – Mounié.

Hosté: Elliot – Manquillo, Lascelles (C), Clark, Mbemba – Merino, Hayden (76. Diamé) – Ritchie, Ayoze Pérez (80. Jacob Murphy), Atsu – Gayle (52. Joselu).

Náhradníci

Domácí: Coleman, Malone, Lolley, Williams, Quaner, Hefele, Palmer

Hosté: Darlow, Aarons, Diamé, Murphy, Saivet, Joselu, Mitrović

Karty

Domácí: Biling, Palmer, Mounié

Hosté: Ritchie, Hayden, Joselu, Lascelles

Rozhodčí

C. Pawson – S. Bennett, R. West

Stadion

John Smith's Stadium Huddersfield

Návštěva

24128 diváků

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Newcastle 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 45. Bailly, 81. R. Lukaku, 82. P. Pogba, 84. Martial

Sestavy

Domácí: Fabiański – Bartley (67. Routledge), F. Fernández (C), Mawson – Naughton, Fer, Mesa (67. L. Narsingh), M. Olsson – T. Carroll, J. Ayew – T. Abraham (82. McBurnie).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Bailly, P. Jones, Blind – N. Matić, P. Pogba – Mata (75. Fellaini), Mchitarjan (85. A. Herrera), Rashford (75. Martial) – R. Lukaku.

Náhradníci

Domácí: Nordfeldt, van der Hoorn, Rangel, Fulton, Narsingh, Routledge, McBurnie

Hosté: Romero, Lindelöf, Smalling, Herrera, Fellaini, Lingard, Martial

Karty

Domácí: Fer

Hosté: P. Pogba

Rozhodčí

Jonathan Moss – Edward Smart, Andy Halliday, Mike Jones

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Návštěva

20 862 diváků

Už v první desetiminutovce oba týmy nastřelily břevno. Nejprve se domácí Ayew pokusil překvapit De Geu, na druhé straně po Matově přímém kopu hlavičkoval do brankové konstrukce stoper Jones. Gól padl až těsně před přestávkou, kdy Pogbův pokus vyrazil Fabiaňski na břevno. Z dorážky už měl lehkou práci Bailly a vstřelil první gól v dresu United, kam přestoupil loni z Villarrealu.

Swansea se sice v druhém poločase pokusila zvýšit tlak, závěrečná desetiminutovka se jí ale vůbec nepovedla. Nejprve se prosadil Lukaku a stal se pátým hráčem "Rudých ďáblů", který za klub skóroval při prvních dvou ligových startech. Vzápětí jej napodobili Pogba a střídající Martial.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Mancheste United 0:4
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 47. Jesé

Hosté:

Sestavy

Domácí: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Cameron – Diouf, Allen, D. Fletcher, Pieters (89. Martins Indi) – Shaqiri (25. Berahino), Jesé (71. Sobhi) – Choupo-Moting.

Hosté: Čech (C) – Mustafi, Monreal, Kolašinac (66. Giroud) – Bellerín, Ramsey, Xhaka (79. Iwobi), Oxlade-Chamberlain – Özil, Welbeck – A. Lacazette (79. Walcott).

Náhradníci

Domácí: Berahino, Crouch, Grant, Krkić, Sobhi, Martins Indi, Johnson

Hosté: Coquelin, Elneny, Giroud, Iwobi, Ospina, Mertesacker, Walcott

Rozhodčí

Marriner – Beck, Ledger

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Návštěva

29 459 diváků

Jesé Rodríguez, který před několika dny posílil Stoke, prožil proti Arsenalu snový debut v Premier League. Ve 47. minutě po kombinaci s Berahinem překonal Čecha a poslal domácí do vedení. O čtvrt hodiny později musel český gólman zakročit proti Berahinově hlavičce.

Kouč "Kanonýrů" Arséne Wenger následně poslal do hry Girouda a hosté si vynutili velký tlak, skórovat se jim ale nepodařilo. Lacazette sice jednou rozvlnil síť, pomezní rozhodčí Beck však odmával ofsajd.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Arsenal 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 73. Mané

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Klavan, Robertson – Henderson (C), Milner, Wijnaldum (72. Solanke) – Firmino (90. Lovren), Sturridge (61. M. Salah), Mané.

Hosté: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann, Tomkins – J. Ward, Milivojević (76. Kaikai), Puncheon (C) (74. McArthur), van Aanholt (85. Schlupp) – Townsend, Loftus-Cheek – Ch. Benteke.

Náhradníci

Domácí: Karius, Lovren, Flanagan, Salah, Can, Origi, Solanke

Hosté: Speroni, Kelly, Cabaye, Schlupp, McArthur, Eyenga-Lokilo, Kaikai

Karty

Domácí: Henderson

Hosté: Puncheon, van Aanholt, Ch. Benteke

Rozhodčí

K. Friend – A. Holmes, H. Lennard

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Návštěva

53138 diváků

Liverpool sice byl proti Crystal Palace aktivnějším týmem, i hosté si ale dokázali vypracovat několik příležitostí. V té největší byl bývalý útočník "Reds" Benteke, jenž však zblízka přestřelil bránu svého někdejšího zaměstnavatele. Svěřenci Jürgena Kloppa stupňovali tlak a v 73. minutě se mohli radovat, když po Milivojevičově zaváhání skóroval Mané. Senegalský forvard v šesti ligových zápasech proti Crystal Palace čtyřikrát skóroval a jednou asistoval.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Crystal Palace 1:0
Video se připravuje ...

Sestřihy z anglické Premier League na iSport.cz! Sestřihy z anglické Premier League na iSport.cz!Foto Sport

Góly

Domácí: 11. Gabbiadini, 38. Tadić, 90+3. Ch. Austin

Hosté: 45. J. Hernández, 74. J. Hernández

Sestavy

Domácí: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – Lemina (65. Ward-Prowse), Romeu – S. Davis (C) (80. S. Long), Tadić, Redmond – Gabbiadini (80. Ch. Austin).

Hosté: Hart – Zabaleta, Ogbonna, Fonte, Cresswell – Noble (C), Rice (76. Obiang) – Antonio (68. D. Sakho), A. Ayew (68. E. Fernandes), Arnautović – J. Hernández.

Náhradníci

Domácí: McCarthy, Bednarek, McQueen, Ward-Prowse, Boufal, Long, Austin

Hosté: Adrián, Byram, Masuaku, Obiang, Fernandes, Sakho

Karty

Domácí: Tadić

Hosté: Arnautović (č), Zabaleta

Rozhodčí

Lee Mason – Constantine Hatzidakis, Matt Wilkes

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

31 424 diváků

Manolo Gabbiadini ukončil v 11. minutě duelu s West Hamem 555 minut trvající čekání Southamptonu na ligový gól na vlastním stadionu. V 38. minutě navíc z penalty zvýšil na 2:0 Tadič a hosté už v té době byli v oslabení po Arnautovicově vyloučení.

Přesto se "Kladiváři" dokázali oklepat, prvními dvěma zásahy v dresu West Hamu vyrovnal Hernández. V nastavení ale "Svatí" přeci jen převrátili skóre na svoji stranu, když další pokutový kop proměnil Austin.

SESTŘIH Premier League: Southampton - West Ham 3:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 1. Okazaki, 55. Maguire

Hosté:

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, James, Ndidi, Albrighton – Okazaki (75. Slimani), Vardy (90+3. Gray).

Hosté: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Suttner – March, D. Pröpper, Stephens, Murphy – Groß (62. Knockaert) – G. Murray (66. Hemed).

Náhradníci

Domácí: Hamer, Amartey, Gray, Chilwell, King, Slimani, Ulloa

Hosté: Bong, Mäenpää, Hemed, Knockaert, Hünemeier, Rosenior, Skalák

Karty

Domácí: Morgan

Rozhodčí

Probert – Garratt, Cook

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Návštěva

31 902 diváků

Leicester porazil zásluhou Okazakiho a Maguirea 2:0 Brighton, za který nenastoupili Jiří Skalák ani Aleš Matějů.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Brighton 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 73. Richarlison, 86. Capoue

Sestavy

Domácí: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Daniels – Fraser (78. Mousset), Surman (C), Arter, Ibe (60. Pugh) – J. King – Afobe (59. Defoe).

Hosté: Gomes (C) – Femenía, Prödl, Britos, Holebas – Cleverley, Doucouré, N. Chalobah (90+1. Watson) – N. Amrabat (83. Kabasele), Gray, Richarlison (80. Capoue).

Náhradníci

Domácí: Boruc, Gosling, Pugh, Smith, Defoe, Mings, Mousset

Hosté: Deeney, Hughes, Watson, Kabasele, Capoue, Pantilimon, Okaka

Karty

Domácí: S. Cook

Hosté: Britos, Gray, N. Chalobah

Rozhodčí

East – Scholes, Massey-Ellis

Stadion

Vitality Stadium, Bournemouth

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Watford 0:2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 71. Robson-Kanu

Sestavy

Domácí: Heaton – S. Ward, Lowton, Mee, Tarkowski – Defour, Cork – Gudmundsson (78. Barnes), Brady (78. Walters), Hendrick – Vokes.

Hosté: Foster – Nyom, C. Dawson, Hegazy, Barry – Brunt, Phillips, Livermore, McClean (63. Robson-Kanu) – Field (85. Rondón), Jay Rodriguez.

Náhradníci

Domácí: Taylor, Barnes, Westwood, Walters, Long, Pope, Arfield

Hosté: Myhill, Robson-Kanu, Rondón, Chadli, Harper, Leko, Wilson

Karty

Domácí: Barnes

Hosté: Robson-Kanu (č)

Rozhodčí

Atkinson – Kirkup, Child

Stadion

Turf Moor

SESTŘIH Premier League: Burnley - West Bromwich 0:1
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

NEJ góly Premier League: Jesé v premiéře propálil Čecha, Alonso předvedl parádu
Video se připravuje ...

NEJ zákroky Premier League: Gólmani zmrazili City i Liverpool, zářil Lossl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud