1. listopadu 2008 • 18:14

Čech udržel 100. nulu v dresu Chelsea

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Petr Čech dnes vychytal 100. nulu v dresu Chelsea a pomohl jí do čela Premier League. Londýnský klub porazil v 11. kole 5:0 Sunderland a díky skóre vede před Liverpoolem.



Ten překvapivě prohrál 1:2 s Tottenhamem a připsal první porážku v sezoně. Čtvrtou branku v sezoně dal Roman Bednář, jehož West Bromwich remizoval 2:2 s Blackburnem.

Střelecké představení Chelsea nezastavil ani hustý déšť a tým trenéra Luize Felipeho Scolariho oslavil několik jubileí. O jedno se postaral i Čech, který si připsal 100. čisté konto v brance londýnského celku.

Příliš se na něj však nenadřel, protože hosté soupeři vůbec nedokázali konkurovat. Další milník měl na svědomí obránce Alex, který prvním gólem zápasu obstaral 1000. branku Chelsea v Premier League.

Dalším jubilantem byl Frank Lampard, jehož trefa na 4:0 znamenala záložníkovu 100. ligovou branku.

Chelsea se díky výhře bodově dotáhla v čele tabulky na Liverpool a díky lepšímu skóre je první. Dosavadní lídr překvapivě podlehl Tottenhamu, který ve třech zápasech pod vedením nového kouče Harryho Redknappa neprohrál a po dnešní výhře se minimálně na den odpoutal z posledního místa.

Zápas začal přitom pro Liverpool dobře a už ve třetí minutě se prosadil nizozemský útočník Kuijt. Domácím se podařilo vyrovnat třicet minut před koncem, když si ve skrumáži před brankou srazil míč do vlastní branky Carragher.

Stadion White Hart Lane propukl v nadšení v 90. minutě, kdy se opět po nepřehledné situaci před liverpoolskou brankou dostal míč ke střídajícímu Pavljučenkovi a ten přesnou trefou zařídil druhou výhru "Spurs" v této sezoně.

V matných výkonech z poslední doby pokračovali hráči Arsenalu, kteří překvapivě prohráli na hřišti nováčka Stoke 1:2. "Kanonýři" utržili další ránu pouhé tři dny poté, co v závěru derby s Tottenhamem ztratili dvougólové vedení a s posledním celkem tabulky remizovali 4:4.

Stoke se opět prosadilo tradiční zbraní - dlouhými auty záložníka Roryho Delapa. Obrana Arsenalu se s nimi nedokázala vyrovnat a padly po nich oba góly. V 11. minutě se trefil hlavou útočník Ricardo Fuller a na 2:0 zvýšil v 73. minutě záložník Seyi Olofinjana.

Arsenal dohrával v deseti, po faulu na domácího brankáře byl vyloučen střídající Robin van Persie. Několikrát tečovaná střela obránce Arsenalu Gaela Clichyho v poslední minutě utkání znamenala jen snížení na konečných 1:2.

Londýnský klub na hřišti Stoke nedokázal zvítězit ve čtyřech zápasech za sebou. Před dnešním duelem se však oba celky ve Stoke potkaly naposledy v roce 1985.

Wengerův tým prohrál s nováčkem Premier League podruhé, před měsícem podlehl na vlastním hřišti Hullu.

Manchester United díky dvěma gólům Cristiana Ronalda porazil Hull 4:3. Hosté sice prohrávali už 1:4, ale brankami Geovanniho a Bernarda Mendyho zápas s obhájcem titulu zdramatizovali.

Ani čtvrtá ligová branka Romana Bednáře nepřinesla West Bromwichi vítězství. Český útočník sice pomohl vyrovnávacím gólem otočit skóre zápasu s Blackburnem, hosté ale díky brance Keitha Andrewse v 89. minutě vybojovali bod za remízu 2:2.

Výsledky - 11. kolo:

Everton - Fulham 1:0
(87. Saha)
Chelsea - Sunderland 5:0
(30., 45.+1 a 53. Anelka, 27. Alex, 51. Lampard)
Manchester United - Hull 4:3 (3. a 44. Ronaldo, 29. Carrick, 57. Vidič - 23. Cousin, 69. Mendy, 82. Geovanni z pen.)
Middlesbrough - West Ham United 1:1 (83. Mido - 21. Mullins) Portsmouth - Wigan 1:2 (82. Kranjčar - 45.+1 Zaki, 90. Heskey)

Stoke - Arsenal 2:1 (11. Fuller, 73. Olofinjana - 90. Clichy)
West Bromwich - Blackburn 2:2 (55. Bednář, 62. Miller - 13. McCarthy z pen., 89. Andrews)
Tottenham - Liverpool 2:1
(70. vlastní Carragher, 90. Pavljučenko - 3. Kuijt)

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud