2. listopadu 2008 • 12:34

Agüero může překonat přestupový rekord

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester City chce v zimně překonat vlastní přestupový rekord anglické ligy. Za argentinskou vycházející hvězdu Sergia Agüera klub podle nedělníku News of the World nabídl Atlétiku Madrid 35 milionů liber (1,07 miliardy korun).



Pokud by dvacetiletý reprezentační útočník do týmu "Citizens" skutečně přišel, překonal by dosavadní rekord anglického fotbalu, o který se tým z Manchesteru postaral v létě.

Po příchodu nového majitele - finanční skupiny z Arabských spojených emirátů - klub zaplatil Realu Madrid za Brazilce Robinha 32 milionů liber.

O Agüera měl už v létě zájem Inter Milán. Italský klub za patnáctinásobného argentinského reprezentanta nabízel 25 milionů liber, Atlétiko však jeho nabídku odmítlo.

Agüero odstartoval kariéru v Independiente, kde se v 15 letech a 35 dnech stal nejmladším hráčem, který nastoupil v argentinské lize. Překonal tak rekord legendárního Diega Maradony, s jehož dcerou Gianninou žije a čeká s ní dítě.

Na kontě má také dva triumfy na světových šampionátech hráčů do 20 let, letos vyhrál s Argentinou olympijský turnaj na hrách v Pekingu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud