4. listopadu 2008 • 09:50

Chelsea šetří, ale Mikelovi zvedne plat

Autor: pj
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napsalo se: Abramovič přišel o peníze, Chelsea musí šetřit. Ta začala svérázným způsobem. Vyhodila pětadvacet skautů a zarazila plánované přestupy. Jak v tom pokračuje? Zvednutím platu pro záložníka Mikela.



21letému záložníkovi leží na stole lukrativní nabídka na prodloužení stávajícího kontraktu o pět let. Když podepíše (a sám není proti), každý týden si přijde na 60 tisíc liber.

To v součtu znamená, že Chelsea jednomu hráči vyplatí během pěti let 15 milionů liber. Téměř 465 milionů korun.

Ovšem Mikel bude brát „jen“ polovinu z toho, co pobírají největší hvězdy klubu v čele s Petrem Čechem, Johnem Terrym či Frankem Lampardem. Plat posledního jmenovaného se odhaduje na 120 tisíc liber týdně.

Ve vzduchu proto visí otázka, jak Chelsea s tak tučnými výplatními páskami začne šetřit? Zvláště, když majitel Roman Abramovič chce, aby se klub v roce 2010 zcela osamostatnil a začal na sebe vydělávat.

Řešení nezná nikdo. Vzhledem k faktu, že londýnský klub doposud každý rok vykazoval několika milionové ztráty, je to pouhá fantazie.

Abramovič každopádně ústy svého tiskového mluvčího slíbil, že Chelsea nenechá padnout. Že prý nedopadne jako slavný Leeds.

Každému je ale jasné, že ruský zbohatlík nemůže dotovat klub celou věčnost. A ani nechce. Před pár dny přišel kvůli celosvětové ekonomické krizi o spoustu miliard. V dolarech.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud