Michal Koštuřík
8. listopadu 2008 • 12:06

Arsenal čelí před šlágrem posměchu

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kritici do nich nemilosrdně pálí: „Na počet přihrávek se fotbal nehraje,“ píší jízlivě anglické deníky. Komu jsou adresována ironická slova? Souboru talentů z Arsenalu, který zapomněl vyhrávat. Odpověď Wengerovy party má přijít dnes.



Na stadion Emirates dorazí ligový šampion Manchester United. Šlágr vypukne ve 13.45, přímý přenos vysílá Nova Sport.

Obvykle si ze soupeřů střílejí „gunners“. V těchto dnech se ale ocitli pod ostrou palbou oni. „Většinou bývají chváleni za správnou hru. Na takovou kritiku nejsou zvyklí,“ míní záložník Manchesteru Darren Fletcher. Podle něj však žurnalisté Arsenalu křivdí. „Oni hrají pořád stejně. Akorát teď přestali vítězit,“ tvrdí před bitvou čtvrtého se třetím.

PRAVDĚPODOBNÉ SESTAVY
ARSENAL: Almunia - Sagna, Djurou, Touré, Clichy - Denílson, Fabregas, Nasri, Diaby -Bendtner, Walcott.

MANCHESTER U.: Van der Sar - G. Neville, Vidič, Ferdinand, Evra - Carrick, Fletcher, Nani, Ronaldo - Rooney, Barbatov.

Utkání začíná ve 13.45, přímý přenos vysílá Nova Sport.
Arsenal třikrát v řadě zaváhal. Ve středu doma remizoval v Lize mistrů s Fenerbahce 0:0, předtím ztratil body v Premier League (prohra ve Stoke City 1:2, remíza s Tottenhamem 4:4). „Neodepisujte nás,“ vzkazuje útočník Nicklas Bendtner.

„Leckdo si myslí, že je u nás něco v nepořádku. Ale tak to není. Pořád máme na to, abychom získali titul. Jsme velmi mladí, ovšem chceme dokázat, že se v nás lidé mýlí. Umíme vyhrávat. A proti velkým týmům se nám letos daří. A to samé bude platit v sobotu,“ nepochybuje dánský drzounek.

Právě dvacetiletý Bendtner má být největší hrozbou pro obranu „red devils“. Kouč Wenger na něj musí vsadit. Nic jiného mu při absencích Van Persieho (v trestu) a Adebayora (zranění) nezbývá. Tým tak přišel o šestnáct podzimních branek v Premier League!

Aspoň že Walcott (3) by měl být fit. Mimo hru jsou dále Eboue, nejistý je start kapitána Gallase (4) a beka Silvestreho. „Já si vždycky věřím. Proti komukoliv. Chtěl bych vstřelit Manchesteru gól. To by bylo fantastické,“ sní Bendtner. „Nicklas je teď v největší formě, co kdy byl,“ důvěřuje Dánovi obránce Kolo Touré. „Vítězství všechno kolem nás změní,“ nepochybuje řízný zadák.

Podzimnímu klopýtání „gunners“, jimž dlouhodobě scházejí Eduardo a Rosický, se už posmívá i jeho rival. „Chce to víc než si umět dobře přihrávat. Arsenalu něco chybí, aby se naučil pravidelně vítězit,“ rýpe i Fletcher.

„Všechna ta kritika, která patří ke každému velkému klubu, musela hráče zabolet. Nepochybně ji četli. A o to víc je pobídne k bojovnosti. Proti nám budou chtít ukázat, že pro jejich tým nejsou charakteristické jen přihrávky a talent,“ dodává záložník ManU.

Jenže ani Fergusonův soubor si nemůže moc vyskakovat. Ani on v předchozích dvou duelech nepřesvědčil.

Po vydřené výhře nad ligovým nováčkem z Hullu (4:3) přišla remíza v Lize mistrů na stadionu Celtiku Glasgow (1:1). Bod přitom zachraňoval veterán Giggs až šest minut před koncem.

Kouč však ve Skotsku šetřil Van der Sara, Evru, Rooneyho a Berbatova. „Jsme připraveni na velký zápas,“ ujisťuje sir Alex Ferguson, který bude postrádat dlouhodobě zraněné duo Hargreaves, Scholes. Do sestavy se naopak vracejí Gary Neville a Brown.

Na stadionu i v jeho okolí bude Fergusona hlídat speciální ochranka. Legendární stratég o ni požádal v souvislosti s výhrůžkami, kterým čelil v minulém vzájemném souboji na Emirates.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud