8. listopadu 2008 • 20:52

Arsenal zdolal doma Manchester

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu porazili v dnešním šlágru 12. kola anglické ligy na domácím hřišti Manchester United 2:1 a vystřídali ho na třetím místě tabulky.



Hrdinou domácího londýnského celku byl autor obou branek Samir Nasrí.
Jednadvacetiletý francouzský záložník, který přišel v létě z Marseille, nejdříve po dvaceti minutách za pomoci teče soupeřova obránce poslal Arsenal do vedení.

Druhou branku přidal po chytré akci spoluhráče Fabregase. Domácí celek několikrát podržel brankář Almunia, který se ale v závěru zranil a přibyl na už tak početnou marodku "gunners".

Manchester v 90. minutě snížil zásluhou střídajícího osmnáctiletého Brazilce Rafaela, ale svěřenci Arséna Wengera si sedmé vítězství v sezoně pohlídali.

V čele bude minimálně do neděle Liverpool, který porazil na svém hřišti 3:0 West Bromwich. Dva góly v rozmezí devíti minut v závěru poločasu vstřelil domácí útočník Robbie Keane, jenž v obou případech po dlouhých a chytrých pasech od spoluhráčů z blízka překonal brankáře Carsona, který v minulosti působil také na Anfield Road.

Třetí branku přidal v nastaveném čase obránce Arbeloa, který skóroval stejně jako Keane poprvé v ročníku. Liverpool může na prvním místě opět vystřídat londýnská Chelsea, pokud v neděli porazí Blackburn.

Nováček Hull prohrál na domácím stadionu s Boltonem 0:1 a po skvělém vstupu do soutěže si připsal už třetí prohru za sebou. Velkou zásluhu na výhře hostů měl finský brankář Jaaskelainen, který vychytal několik vyložených šancí soupeře a udržel čisté konto.

Všechny body ze soupeřova hřiště si odvezl i Portsmouth, který porazil Sunderland 2:1 gólem z penalty v první minutě nastaveného času. Její exekutor Defoe dal sedmou ligovou branku v sezoně. Zatímco "pompeys" pod novým trenérem Tonym Adamsem poprvé vyhráli, Sunderland ve třetím utkání za sebou nebodoval.

Evertonu se na hřišti West Hamu povedl dokonalý obrat, ačkoliv ještě v 82. minutě prohrával 0:1. O minutu později vyrovnal obránce Lescott, načež se hrdinou liverpoolského týmu opět stal francouzský útočník Saha, který vstřelil v rozmezí dvou minut další dvě branky. Everton vyhrál potřetí za sebou.

Výsledky - 12. kolo:
Arsenal - Manchester United 2:1 (22 a 48. Nasrí - 90. Rafael),
Wigan - Stoke 0:0,
Hull - Bolton 0:1 (50. Taylor),
Sunderland - Portsmouth 1:2 (4. Cissé - 51. Belhadj, 90.+1 Defoe z pen.), West Ham United - Everton 1:3 (63. Collison - 85. a 87. Saha, 83. Lescott), Liverpool - West Bromwich 3:0 (34. a 43. Keane, 90.+3 Arbeloa).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud