11. listopadu 2008 • 12:04

Anglický fotbalista Cole ukončil kariéru

Autor: ČTK
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kanonýr Manchesteru United Andy Cole po devatenácti letech ukončil profesionální kariéru. Sedmatřicetiletý fotbalista oznámil své rozhodnutí poté, co ukončil nevydařené angažmá v druholigovém Nottinghamu Forest.



"Není to ideální konec. Ale nic bych v kariéře neměnil. Byla jako sen," Cole řekl listu The Times.

Patnáctinásobný anglický reprezentant odstartoval kariéru v Arsenalu, ale proslavil se až v Manchesteru United, kde v 90. letech vytvořil obávanou útočnou dvojici s Dwightem Yorkem. Spolu pomohli klubu získat v roce 1999 treble - triumf v Premier League, Lize mistrů a Anglickém poháru.

Anglickou ligu Yorke s United vyhrál celkem pětkrát. Rodák z Nottinghamu je za Alanem Shearerem druhým nejlepším střelcem v historii Premier League, když v nejvyšší soutěži dal 187 gólů.

Během kariéry nastupoval Cole i v Bristolu City, Newcastlu, Blackburnu, Fulhamu, Portsmouthu, Birminghmau, Sunderlandu, Burnley a Nottinghamu. "Chtěl jsem klubu něco nabídnout, ne jen sedět na lavičce a vydělávat peníze.

Ale od začátku bylo všechno divné. Nikdy jsem nevěděl, jaká je moje role v mužstvu. Jestli mám pomáhat mladším hráčům, nebo jen díky jménu prodat pár vstupenek navíc," řekl Cole.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud