24. července 2009 • 12:50

Ancelotti vyhrál boj o Terryho

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První velký úspěch si připsal novopečený kouč Chelsea Carlo Ancelotti. Dokázal udržet svého klíčového obránce Johna Terryho. Přimluvil se u šéfů Blues a svému kapitánovi zařídil zvýšení platu.



Mohl to být velkolepý obchod. Manchester City disponující neomezenými finančními prostředky arabských šejků si usmyslel angažovat Terryho. Symbol Chelsea.

Anglický reprezentant se stále nemohl rozhodnout. Fanoušci trnuli. Napjatý musel být i gólman Petr Čech, vždyť mohl ztratit nejpevnější hradbu před svou brankou.

Na váhání všech zúčastněných už se nemohl dívat Ancelotti a celou záležitost vzal do vlastních rukou. „Nikdo ho o to nežádal. Ale Carlo chtěl zjistit, co se odehrává v hráčově srdci,“ prozradil webu thesun.co.uk zdroj blízký italskému stratégovi. Ten se měl se svým svěřencem sejít dvakrát - před odletem na soustředění do USA a po zápase se Seattlem.

Výsledkem schůzek je jednání o nové smlouvě pro Terryho. Hráči by měla zaručit 150 000 liber týdně. Tedy stejnou sumu, jakou pobírá Frank Lampard, ale stále o 100 000 liber nižší, než by získal v City.

„Johnův odchod by znamenal pro hráče velkou psychickou ránu. A v obraně by po něm samozřejmě zůstala obrovská díra,“ vysvětloval důležitost blížící se dohody i sportovní psycholog klubu Bruno de Michelis.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud