13. března 2010 • 21:55

Čechův náhradník Turnbull při premiéře nezklamal

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi příznivci fotbalové Chelsea panovaly před sobotním utkáním proti West Hamu velké obavy. Kvůli zraněním totiž londýnskému týmu v sestavě chyběl Petr Čech i brankářská dvojka Hilário. Mezi tři tyče si tak na Stamford Bridge musel stoupnout anglický mladík Ross Turnbull. A to vůbec poprvé v kariéře.



Vloženou důvěru ale čtyřiadvacetiletý brankář rozhodně nezklamal. Blues vyhráli 4:1 a jediná inkasovaná branka padla po hrubé chybě obrany. John Obi Mikel zaváhal při autovém vhazování hostů a následný volej z kopačky Scotta Parkera byl naprosto nechytatelný.

Drogba zářil a Chelsea je zpátky v čele >>

Svůj nejlepší zákrok si Turnbull nechal až na samotný závěr zápasu. V 92. minutě si výborným způsobem poradil se střelou českého záložníka Radoslava Kováče. Za tento okamžik si vysloužil i chválu trenéra Ancelottiho: "Ross neměl v zápase moc práce, ale hrál dobře a sebevědomě. Nedal nám žádný důvod k obavám o výsledek, to je důležité," pochválil svého brankáře před reportéry deníku The Sun.

Svým výkonem přesvědčil Turnbull kouče i o tom, že si zaslouží chytat v úterním zápase Ligy mistrů proti Interu Milán. "V posledním měsící opravdu tvrdě trénoval. Věříme mu, myslím, že v úterý znovu nastoupí," potvrdil Ancelotti.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud