Pavel Janega
18. března 2010 • 08:08

Chelsea chce přestavět kádr. Zaplatí 2,8 miliardy

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A dost, bouchl do stolu Roman Abramovič. Majitele londýnské Chelsea naštvalo brzké vyřazení z Ligy mistrů, které odnese hned několik hráčů. Na přestavbu kádru totiž hodlá investovat 100 milionů liber (kolem 2,8 miliardy korun)! Navíc chce přetáhnout z Liverpoolu španělského útočníka Fernanda Torrese.



Roman Abramovič se podle britského listu The Sun ve středu narychlo sešel s trenérem Carlem Ancelottim v tréninkovém centru v Cobhamu, aby prodiskutovali nákup nových fotbalistů.

Byl to jejich druhý rozhovor mezi čtyřma očima během čtyřiadvaceti hodin. Abramovič si zavolal italského kouče také bezprostředně po vyřazení s Interem Milán, aby mu oznámil, že jeho pozice je neotřesitelná.

Ancelotti na druhý den vypracoval seznam případných posil, ve kterém jsou zahrnuti Fernando Torres (Liverpool), Sergio Agüero (Atlético Madrid), Maicon (Inter Milán), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mnichov) či jméno nového brankáře, aby Petr Čech měl v týmu konečně zdravou konkurenci. Spekuluje se o Sergiu Asenjovi z Atlétika Madrid.

Přijde Fernando Torres?Foto Archiv Sport


Naopak někteří fotbalisté budou muset odejít. Vyloučena není ani čistka v realizačním týmu i fotbalové akademii, která neprodukuje žádné mimořádné talenty. Mimo jiné se bude rozhodovat o trenérovi brankářů Christophu Lollichonovi, protože jeho metody údajně zapříčinily záplavu zraněných gólmanů.

Podle zdroje listu Abramovič bude Ancelottiho ve všem podporovat. „Roman totiž věří, že Carlo je ten pravý muž, a proto mu dá přesně to, co bude k přestavbě týmu potřebovat,“ řekl nejmenovaný zaměstnanec klubu. „Tenhle kádr je trošku zastaralý, potřebuje čerstvou krev.“

Didier Drogba se drží za hlavu, Chelsea právě nepostoupila přes Inter.Foto Reuters


Kdo tedy odejde? Chelsea prý nebude bránit v odchodu záložníkovi Joe Coleovi ani Nicolasu Anelkovi, pokud odmítne podepsat prodloužení smlouvy pouze o jeden rok.
Kontrakt na Stamford Bridge ukončí také Deco, který již vyslovil přání, že chce v létě odejít. A tentýž osud čeká i Hilária, Paula Ferreiry a Juliana Bellettiho.

Očekává se, že Ancelotti získá minimálně dvě velká jména. Zároveň byl ale požádán, aby do týmu zapracoval i nějakou vycházející talentovanou hvězdičku.

Torres? Chelsea nabídne přes 1,4 miliardy
Revoluce londýnského klubu se pravděpodobně dotkne Fernanda Torrese, kterého „blues“ chtějí vykoupit z Liverpoolu za ohromnou částku 50 milionů liber.

Abramovič se vyptával na Torresovu cenu již v létě a příliš nepochodil. Ovšem finanční krize by mohla postoj majitelů Liverpoolu změnit. Chelsea nahrávají také Torresova slova, že „Liverpool bude muset zřejmě opustit, ale že chce zůstat v Anglii“.

MOŽNÉ ZMĚNY V KÁDRU CHELSEA
Kdo může přijít:

Fernando Torres
Sergio Agüero
Bastian Schweinsteiger
Maicon
Sergio Asenjo

Kdo může odejít:
Joe Cole
Hilária
Deco
Paulo Ferreira
Juliano Belletti
Nicolas Anelka
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud