Stanislav Hrabě
13. dubna 2012 • 11:45

Prohrajte, slyšeli v Marseille od fanoušků. Pak je chtěli zmlátit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fanoušci nejslavnějšího francouzského klubu Olympique Marseille jsou skutečně k pomilování. Nejprve chtěli, aby hráči prohráli s Montpellierem a poškodili tím v boji o titul nenáviděný Paris Saint-Germain. A když fotbalisté jejich přání splnili, chtěli jim nabančit...



„Pojďme dát Montpellieru co nejlepší šanci, aby se stal mistrem. Nechme ho zvítězit,“ vyzývala vlivná fanouškovská skupina South Winners 87 klubu Olympique Marseille před střetnutím s Montpellierem.

Při utkání se pak objevil transparent: „Zůstaňte věrni sami sobě... prohrajte!“ Když jejich tým podlehl v dohrávce 30. kola poprvé v historii Montpellieru 1:3, museli hráči před rozběsněnými fandy utíkat.

Kanonýr André Ayew měl přetaženou kapuci přes hlavu, Morel, Brandao i střelec jediného gólu M´Bia prošli rychle beze slov, Gignaca chránili členové rodiny a jeho agent, reprezentant Amalfi tano raději zamířil do šatny oklikou.

Tak vypadal odchod hráčů Olympique Marseille po prohře s Montpellierem. Rozběsnění fanoušci pokřikovali za plotem, uráželi hráče a vyhrožovali i násilím. Tolik byli rozezleni, že jejich tým opět prohrál.

VIDEO: Parádní branka určila vývoj utkání



Názor, že Olympique úmyslně Montpellieru podlehne, aby soupeř získal na Paris Saint-Germain v boji o titul tříbodový náskok, trenér Didier Deschamps zásadně odmítal. „Něco takového je nepřípustné, nemohu před hráče předstoupit a říct jim, že mají prohrát,“ dušoval se.

Ovšem už základní sestava byla podezřelá. Na lavičce zůstaly opory Rémy, Azpilicueta, Valbuena, Amalfitano i André Ayew s odůvodněním, že je šetří pro finále Ligového poháru s Lyonem, což je jediná cesta, jak může Marseille proniknout do evropských soutěží.

Marseille se ve francouzské lize trápíFoto EPA
Hosté šli do vedení už v 7. minutě, kdy stoper Traoré zahrál nesmyslně rukou v pokutovém území. „Byla to dětská chyba, špatný reflex,“ omlouval se, proč sáhl po centru rukou.

Další podezření, že domácí nehráli na sto procent, přinesla 54. minuta, kdy se nechal vystřídat střelec Gignac. „Říkal už před zápasem, že hodinu, víc nic,“ přiznal trenér Deschamps.

Při odchodu do šatny nepodal trenérovi ruku. „Nehledejte v tom nic zákeřného, byl jen zklamný z výsledku,“ bránil ovšem svého svěřence kouč.

V té době vedli hosté 2:1 a zápas nebyl zdaleka rozhodnutý... Své si vyslechl i rozhodčí Clément Turpin. Vyčítá se mu, že před druhou trefou Montpellieru byl jasně faulován domácí Cheyrou, nechal však pokračovat ve hře a hosté se z rychlého protiútoku ujali vedení.Videozáznam s tímto prohřeškem se stal jedním z nejsledovanějších.

Chladnější hlavy však upozorňují, že podobných situací lze najít v každém utkání několik a nelze v tom hned vidět záměr jen proto, že to zapadá do nějaké spekulace.

Olympique si připsal porážku s MontpellieremFoto EPA
„Ale je patrné, že jsou nyní v krizi,“ upozornil na fakt, že Olympique z posledních dvanácti střetnutí vyhrál jen jedno. „Na nás naopak svítí světlo štěstí,“ připustil, že výsledky a hlavně postavení jeho týmu jsou nad očekávání.

Montpellier má blízko k prvnímu titulu v historii.

Marseille se ve francouzské lize trápí
Marseille se ve francouzské lize trápí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud