4. července 2014 • 15:59

Monaco odvolalo Valdésův přestup. To nemůžete, brání se agent

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bohatý klub AS Monaco nakonec odmítl příchod Victora Valdése. Španělský brankář, který laboruje s poraněným kolenem, neprošel zdravotní prohlídkou a bylo mu řečeno, že si musí hledat angažmá jinde. Jeho agent se však ohradil, že je podepsaný čtyřletý kontrakt a nemůže být jednostranně vypovězen. Valdés je od 30. června, kdy mu v Barceloně skončila smlouva, volným hráčem.



Valdés si na konci března přetrhl křížové vazy v pravém kolenu a několik posledních měsíců nechytal. Navíc se neočekává, že by se na trávník vrátil dříve než v říjnu, neboť jeho zotavení neprobíhá podle plánu. To je důvod, proč jeho přestup do Monaka ztroskotal.

„S Valdésem jsme jednali, to je pravda. Jenže je zraněný. Takže nepřijde. Navíc náš trenér věří dosavadní jedničce Danijelu Subašičovi, který měl dobrou sezonu,“ prohlásil viceprezident klubu Vadim Vasiljev.

Háček je v tom, že podle Valdésova agenta Ginese Carvajala už byla podepsána smlouva. Tudíž přestup musí proběhnout. Prý je nemožné, aby Monaco jednostranně vypovědělo smlouvu, na které se dohodli.

„S Monakem jsme podepsali kontrakt na čtyři roky a budeme na něm trvat,“ řekl Carvajal.

Teoreticky mohl v rozhodnutí Monaka sehrát roli i český reprezentační gólman Petr Čech. Jeho agent Viktor Kolář prozradil, že již předběžně mluvil s představiteli klubu o případném transferu. Ten by ale přicházel v úvahu, jen pokud by Čech po návratu Thibauta Courtoise z hostování ztratil v Chelsea pozici jedničky.

Valdés je momentálně volným hráčem. Už před rokem oznámil, že v Barceloně neprodlouží smlouvu, a v květnu se oficiálním dopisem rozloučil s fanoušky, spoluhráči i zaměstnanci klubu. Katalánci si za Valdése pořídili dva brankáře Marca-Andrého ter Stegena a Claudia Brava.

Victor ValdésFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud