16. února 2015 • 20:31

Podvodníci okradli Marseille o 21 MILIONŮ. Využili k tomu českou banku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva muži, občané Francie a Izraele, čelí obvinění ze série podvodů včetně vylákání 756.000 eur (21 milionů korun) z fotbalového klubu Olympique Marseille prostřednictvím banky v České republice. Podle agentury AFP o tom dnes informovaly izraelské soudní zdroje.



Izraelská policie zatkla v minulých týdnech Tomiho Bellaicheho a Roberta Belahassana společně s třemi jejich pomocníky. Vystupovali jako právníci nebo zástupci společností a obraceli se na francouzské firmy s požadavky na proplacení údajných faktur.

V případě Olympique Marseille tvrdili, že zastupují jednoho z hráčů, za jehož přestup do klubu byly peníze odeslány na chybný účet. Klub přemluvili, aby částku poslal znovu na jiný účet, založený v blíže nespecifikované bance v České republice.

Muži působili severně od Tel Avivu a používali maskované telefonní linky a internetové adresy, z nichž nebylo patrné, že komunikují z Izraele. Skupina je také podezřelá, že podvedla nebo se pokusila podvést několik dalších společností ve Francii; u nich se údajně dopustila zpronevěry ve výši 1,8 milionu eur (49 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud