14. června 2015 • 18:28

Šejci mají plán: Ronaldo do PSG! Přestup snů může zhatit Zlatan

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Katarští majitelé francouzského Paris Saint-Germain si dělají zálusk na Cristiana Ronalda. Než ale zkusí klenot Realu Madrid zlanařit, musí si pro novou akvizici udělat ve svém klubu místo. Transfer totiž blokuje vysoký plat Zlatana Ibrahimoviče a především také zásadní Finanční fair play.



Švédský útočník je v týmu francouzského mistra nejlépe placeným fotbalistou. Vše by se ale mohlo změnit. Jeho smlouva v klubu končí už příští rok. Mnoho fotbalových expertů se pře, zda v Paříži prodlouží, či zamíří jinam.

Jeho odchod by takřka dal zelenou k tomu, aby vedení PSG začalo pracovat, na příchodu Ronalda. Zlatanův plat se aktuálně blíží k hranici jedné miliardy korun. To už by byla nejméně polovina z potencionálního platu Cristiana Ronalda.

Ten má v Realu platnou smlouvu na další tři roky. V době jejího vypršení bude portugalskému střelci třiatřicet let a podle jeho slov, která už několikrát opakoval, chce i pak dál hrát fotbal.

Ve Francii už nyní spekulují, že by se CR7 v novém působišti ihned zabydlel. V Paříži je velká portugalská komunita a město je velice atraktivní. Majitelé by si Ronalda zamilovali. Jedním z příčin jeho odchodu z Realu můžou být i trable na hřišti s Garethem Balem. Portugalec si totiž s velšským fotbalistou moc nesedl a v Madridu spekulují nad tím, jak jejich spolupráci vylepšit.

Nový trenér Rafael Benítez musí tuto zapeklitou úlohu vyřešit jako jeden z prvních problémů. Vyřeší vše tím, že pustí Ronalda? Těžko říct. Byl by za blázna…

Jenže další velkou překážkou v cestě za uskutečněním tohoto přesunu jsou finanční pravidla, která UEFA zavedla a přísně trestá jejich porušení. PSG se v současné době chystá debatovat o jejich zmírnění. Nicméně pokud by Michel Platini a spol. byli neoblomní, musí katarští šejci minimálně letos na Ronalda zapomenout.

Hospodařili by totiž s rozpočtem 48 milionů eur (1,3 miliardy korun). Původně byl rozpočet 60 milionů eur, ale PSG si letos už pořídilo za 12 milionů eur obránce Serge Auriera, který byl v klubu na hostování z Toulouse. Konečný rozpočet, se kterým budou operovat se, ale přece jenom může ještě navýšit. Svolení k odchodu dostali záložník Yohan Cabaye a útočník Ezequiel Lavezzi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud