13. března 2016 • 16:13

PSG slaví! Pařížané deklasovali Troyes 9:0 a obhájili titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Paris St. Germain si výhrou 9:0 na hřišti posledního Troyes zajistili osm kol před koncem čtvrtý francouzský titul v řadě. K šestému triumfu v historii došli suverénním způsobem, z třiceti zápasů podlehli pouze jednou a v čele tabulky figurovali nepřetržitě od druhého kola.



Třemi góly v rozmezí 13. až 19. minuty Pařížané definitivně rozhodli o obhajobě mistrovského titulu. Poprvé od prosince se v lize na hřišti soupeře prosadil útočník Cavani, navázali na něj Pastore a Rabiot. Domácí sice byli také aktivní v zakončení, od soupeře ale dostali lekci z produktivity.

Z druhého poločasu si udělal exhibici švédský reprezentant Ibrahimovic, který během devíti minut vstřelil hattrick. Trápení domácích, kteří na nesestupové pozice ztrácejí 19 bodů, potvrdil následným vlastním gólem Saunier.

V 74. minutě šlo Troyes do deseti po vyloučení střídajícího Karabouého za faul ve vlastním vápně. Nařízenou penaltu sice Cavanimu zneškodnil Dreyer, uruguayský střelec ale skóroval z dorážky.

Devátý gól hostů pak vstřelil symbolicky Ibrahimovic, který za PSG dal 102 ligových branek ve 115 zápasech. S 27 trefami je navíc nejlepším střelcem v rámci pěti elitních evropských lig v této sezoně.

Hráči PSG mohou přidat další tři trofeje. V Lize mistrů ve středu postoupili přes londýnskou Chelsea do čtvrtfinále, ve Francouzském poháru jsou mezi čtyřmi nejlepšími a 23. dubna si zahrají finále Ligového poháru proti Lille.

V Ligue 1 tak bude v závěrečné fázi sezony probíhat souboj o druhé místo, zaručující účast v základní skupině Ligy mistrů. Zatím se na něm nachází Monako, které ale v poslední době sbírá spíše remízy než výhry a dotahují se na něj Nice či Lyon.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud