28. března 2016 • 17:25

Končím v PSG, potvrdil Zlatan. Klub má problém, na odchodu je i Cavani

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta parta šlape jak dobře promazaný stroj. Fotbalisté Paris St. Germain si v aktuálním ročníku francouzské ligy zajistili mistrovský titul už osm kol před koncem, v Lize mistrů postoupili přes Chelsea do čtvrtfinále a vyhlíží jednu z nejúspěšnějších sezon za poslední léta. Po ní však klub čeká náročný úkol. Odchod ohlásil útočník Zlatan Ibrahimovic, jeho spoluhráče Edinsona Cavaniho láká do svých řad Juventus, hlásí se i několik předních anglických celků.



Tohle bude pro trenéra Laurenta Blanca asi nejtěžší úkol, jaký kdy ve francouzské metropoli dostal. V letním přestupním termínu mu totiž dost možná zmizí úderné duo Ibrahimovic, Cavani , které dosud v aktuální sezoně nastřílelo dohromady 53 branek.

Jako první svůj odchod oznámil vytáhlý Švéd. „Zatím s nikým nejednám. Jisté je, že v létě opustím PSG,“ řekl Ibrahimovic na reprezentačním srazu před přípravným zápasem s Českou republikou. „Mohu ale potvrdit, že registruji zájem z Anglie,“ dodala největší hvězda francouzského mistra.

K tomu se v médiích objevila další překvapující informace. Jeho spoluhráče Edinsona Cavaniho si vyhlédl Juventus Turín jako náhradu za Álvara Moratu, který se s největší pravděpodobností v létě vrátí do Realu Madrid. Cavaniho bratr Walter Guglielmone, který mu dělá agenta, potvrdil italskému deníku Tuttosport, že varianta přestupu do kádru „staré dámy“ není vyloučena.

Edison Cavani rozhodl o vítězství PSG nad Chelsea v LM
Edison Cavani rozhodl o vítězství PSG nad Chelsea v LM

„Možné je všechno. Třeba Edinson zůstane v ambiciozním PSG, nebo zvolí variantu s přestupem do jiného klubu,“ mlžil Cavaniho bratr. Když dostal otázku na možný transfer do Juventusu, přeci jenom svolil. „Určitě by to pro něho nebyl krok zpět. Myslím si, že by s Dybalou vytvořili jednu z nejsilnějších dvojic v Evropě,“ řekl Guglielmone.

Sturridge jako náhrada?

Poté, co se začal rozebírat Ibrahimovicův a Cavaniho odchod, vyšly na povrch i možné varianty, kdo by je měl nahradit. Asi nejzajímavějším jménem na seznamu je anglický útočník Liverpoolu Daniel Sturridge, na kterého se zástupci PSG dokonce hodlají jet podívat do Londýna při úterním přípravném utkání mezi domácí Anglií a Nizozemskem.

Podle informací Daily Mail by se Sturridge, který v posledních měsících trápily zdravotní potíže, odchodu z Anfield Road rozhodně nebránil. Přestupová částka, kterou odhadují na Ostrovech, by se mohla pohybovat kolem 50 milionů liber (1,7 miliardy korun).

Vše bude záležet na tom, zda francouzský klub udrží ve svém kádru uruguayského střelce, který má jednu z nejvyšších mezd ze všech hráčů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud