Jakub Dvořák
22. března 2017 • 16:20

Talent Mbappé hýbe Evropou, Monaco odmítlo miliardy. Ozve se znovu Real?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle bude nový Henry, hlásí experti. Ne. Na hřišti působí jako Ronaldo (ten brazilský). Nevypadá spíš jako Trezeguet? Tak jako tak roste Monaku z Kyliana Mbappého střelec světového formátu. V Lize mistrů pomohl svými góly vyřadit hvězdný Manchester City a v domácí lize nastřílel už 12 branek. I proto se na 18letého mladíka začaly vyptávat přední evropské kluby. Dokonce se spekuluje, že francouzský celek už odmítl nabídku klubu z Premier League ve výši 96 milionů liber (cca tři miliardy korun).



Kdyby to v roce 2013 klaplo, mohla se jeho kariéra ubírat jiným směrem. V tu dobu, tehdy ještě hráč AS Bondy, přemýšlel, kde bude pokračovat. Na zkoušku si jej pozval Real Madrid, za který hraje Mbappého velký vzor Cristiano Ronaldo . Vše bylo nachystané k podpisu, ale zázračný teenager na poslední chvíli couvl.

„Už byl téměř náš, ale nakonec skončil v Monaku,“ popsal celou situaci současný trenér Realu Zinedine Zidane. Mbappé se tehdy rozhodl, že pro jeho vývoj bude lepší, když zůstane ještě nějakou dobu ve Francii. S odstupem času se jeho rozhodnutí zdá jako velmi prozíravý krok.

Z hlavního města se přesunul na jih, kde v knížecím klubu na Azurovém pobřeží vyrostl ve zbraň hromadného ničení. Což poznal na vlastní kůži v osmifinále Ligy mistrů například hvězdný kádr Manchesteru City vedený Pepem Guardiolou. V obou zápasech se Mbappé zapsal mezi střelce a fotbaloví fanoušci zbystřili, když zjistili, že je mu teprve 18 let.

A to není zdaleka vše. Ve francouzské lize má bilanci 22 zápasů a 12 gólů. I proto jej pro březnový reprezentační start poprvé povolal do A týmu trenér Didier Deschamps a očekává se, že si v kvalifikačních duelech s Lucemburskem či Španělskem připíše první seniorský start.

Brazilský Ronaldo č. 2

S rostoucími výkony, roste i zájem. A jinak to není ani v případě Mbappého. Tři roky starý nezdar údajně španělský velkoklub neodrazil a v létě se jej bude snažit podruhé získat. Laťka je však postavená velmi vysoko. Zprávy z Francie tvrdí, že Monaco odmítlo nabídku ve výší 96 milionů liber (přibližně tři miliardy korun) od klubu z Premier League.

Jenže jak už se několikrát v minulosti ukázalo, se zaplacením astronomických částek nemá „bílý balet“ problém. Především, když si hráče vysní prezident Florentino Pérez. Ten měl údajně navštívit odvetný duel se City, aby viděl kouzla 18letého útočníka naživo.

Španělský deník AS informuje o tom, že blízký zdroj z klubu tvrdí, že vedení Realu vidí Mbappého jako legendárního brazilského kanonýra Ronalda v době, kdy oblékal dres PSV Eindhoven. „A podobný je i Henrymu či Trezeguetovi,“ cituje AS svůj zdroj.

„O tom, že je velmi dobrý, víme. Na svůj věk umí fantastické věci,“ přitakává Zidane  na dotaz, zda by se mu Mbappé líbil v kádru.

„Máme v úmyslu Kyliana udržet," zareagoval na spekulace viceprezident klubu Vadim Vasiljev. „Je produktem naší mládežnické akademie. Má naší DNA," dodal. Kdo ví, co se stane v létě. Třeba se španělský gigant odhodlá a pustí se do jednoho z největších přestupů v dějinách klubu.

V ligovém zápase proti Caen. Mbappé v bílem dresu
V ligovém zápase proti Caen. Mbappé v bílem dresu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud