14. června 2017 • 19:28

Monacký poklad Mbappé poprvé o přestupu: Real mě chce už od čtrnácti!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvořil šanci za šancí, stoperům motal hlavy i nohy, spoluhráči Dembélému namazal na vítězný gól. Kylian Mbappé v úterním přátelském utkání mezi Francií a Anglií (3:2) opět uchvacoval fotbalové fanoušky, kteří den co den očekávají, jestli 18letý megatalent zůstane v Monaku, nebo přestoupí na prestižnější adresu. Právě sám Mbappé se k přestupovým spekulacím konečně vyjádřil.



Chcete v týmu Mbappého? Tak rozbijte prasátko, protože Monaco nehodlá prodávat levně. Francouzský mistr si 18letý útočný diamant cení na částku, která převyšuje 110 milionů eur, tedy 2,9 miliardy korun. Jednoduše řečeno, zájemci budou muset překonat rekordní přestupovou částku nastavenou loni v létě Paulem Pogbou , který šel do Manchesteru United z Juventusu za 100 milionů eur, v přepočtu přes dvě a půl miliardy korun.

Mezi ty nejvážnější zájemce patří Arsenal. Londýnský klub vidí v Mbappém novodobého Thierryho Henryho. Nejlepší střelec "kanonýrů" byl taky mrštný gólostroj, též vychovaný Monakem, prostě paralel není málo. Horentní částku by mohl zaplatit i vítěz Ligy mistrů, Real Madrid, který možná bude v létě hledat náhradu za Alvara Moratu.

Sám Mbappé? Ten se nikam po hlavě nehrne. Jak prozradil novinářům po reprezentačním utkání, svou budoucnost si hodlá pečlivě promyslet. "Pojedeme s rodinou pryč a rozmyslíme si, co se bude dít dál. Bude záležet i na situaci klubu," objasnil v rozhovoru.

Monaco po mistrovské sezoně nejspíš čeká výprodej, už prodalo záložníka Bernarda Silvu, na odchodu by měli být i beci Djibril Sidibé a Benjamin Mendy či záložník Tiemoue Bakayoko, zájem je o křídelníka Thomase Lemara. Případné další oslabení v podobě odchodu Mbappého by bylo velkým zásahem.

Rekordní nabídce se ale bude odolávat těžko, zvlášť přijde li od velkoklubu jako Real Madrid. Mbappého jméno se v souvislosti s "bílým baletem" skloňuje velmi často, a jak sám hráč potvrdil, zájem o něj zdaleka není krátkodobou záležitostí. "Real Madrid? Ten se mě snažil přivést už od čtrnácti," dodal s úsměvem.

Kylian Mbappé má za sebou už 4 zápasy za francouzský národní tým, 15 góly v lize přispěl Monaku k zisku titulu, dalších 6 si připsal v Lize mistrů. Tam se francouzský klub dostal až do semifinále, kde ztroskotal na Juventusu. Je dost možné, že už v létě do jeho už tak ohromujícího CV přibyde i poznámka "nejdražší hráč světa." 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud