20. července 2017 • 20:48

Monako bude žalovat. Kdo nelegálně jednal s Mbappém o přestupu?

Autor: Erik Krajdl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ajajaj, tady bude mít někdo průšvih. AS Monako vydalo prohlášení, ve kterém odsuzuje velké evropské týmy za to, že jednaly s Kylianem Mbappém a jeho zástupci o přestupu bez svolení knížecího mužstva. Pobřežní klub zároveň dodává, že zvažuje upozornit Francouzskou fotbalovou komisi i FIFA ohledně nedovolených postupů.



Minulá sezona se mu nesmírně povedla. Kylian Mbappé vstřelil ve 44 zápasech 26 gólů a o osmnáctiletého útočníka se strhla bitka po celém světě. Kluby se předhazovaly v nabídkách, některé z nich prý nabízely i rekordní sumy. Podle Monaka ale jednání probíhala nelegálním způsobem.

A tak se proti pachatelům ohradilo. „AS Monako chce klubům připomenout, že taková jednání jsou v rozporu s odstavcem 211 – Správního předpisu francouzské fotbalové ligy a paragrafu 18.3 – O pravidle přestupů hráčů FIFA,“ podotkl tým na svých stránkách.

Knížecí klub doufá, že už se to nebude opakovat. A možná zažádá i o pomoc. „K ukončení této neakceptovatelné situace AS Monako zvažuje svěřit případ Francouzské fotbalové asociaci a FIFĚ,“ dodal letošní mistr ligy.

Monako oficiálně neprozradilo, kdo se nelegálního činu dopustil, ale redaktor Bryan Swanson z britského Sky Sports má jasno. Vítěz francouzské Ligue 1 si chce stěžovat na jednání PSG a Manchesteru City.

V ohrožení tak zřejmě nejsou Arsenal nebo Real Madrid, kteří měli o talentovaného útočníka na začátku přestupového období největší zájem.

Dani Alves se snaží zastavit rozjetého Kyliana Mbappého
Dani Alves se snaží zastavit rozjetého Kyliana Mbappého

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud