23. října 2017 • 10:37

Kouč PSG: Neymarův zkrat? Ať ho víc chrání, fauly na Messiho trestají jinak

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 85. minutě první žlutá, v 87. minutě druhá a odchod do kabin! Nedělní šlágr proti Olympique Marseille (2:2) brazilské hvězdě Paris Saint-Germain Neymarovi v závěru pořádně zhořkl. Nejdražší fotbalista světa neudržel nervy na uzdě, poté co jej soupeř poněkolikáté fauloval. „Kdybych byl na jeho místě já, vybuchnu daleko dřív. Minimálně o dvacet minut, než byl vyloučen,“ zastal se svého spoluhráče Marco Verratti.



Má za sebou první velký šlágr ve Francii, ale zvládl jej pouze z poloviny. Fotbalisté Paris St. Germain zachránili remízu 2:2 na hřišti Marseille až gólem v nastaveném času, to už však Brazilec Neymar nebyl na hřišti. Opustil ho totiž předčasně poté, co se nechal v 87. minutě hloupě vyloučit.

Dvě žluté karty v rozmezí tří minut. Obě za nesportovní chování. Především druhé napomenutí od sudího pro hráče, za kterého PSG v létě utratilo 222 milionů eur (5,8 miliardy korun), bylo zbytečné.

Poté, co jej za stavu 2:1 pro Marseille Lucas Ocampos dohrál, se Neymar neudržel a vyběhl proti němu. Následně do něj lehce strčil a Ocampos upadl. Sudí si nechtěl ztěžovat práci a oběma aktérům rozdal žluté karty. Jenže pro Neymara, který si vstřelil vyrovnávací gól na 1:1, to byla už druhá, tudíž konec v zápase.

VIDEO: Vyloučení Neymara proti Marseille

 

Zatímco někteří Brazilcovo chování s jednou obdrženou žlutou kartou nechápou, našli se i tací, kteří se ho zastali. Jako třeba jeho spoluhráč Marco Verratti. Ten se podivoval nad početností zákroků - Neymar byl nejfaulovanějším hráčem.

„Nebylo to normální. Kdybych byl na jeho místě já, vybuchnu daleko dřív. Minimálně o dvacet minut předtím, než byl vyloučen,“ rozčiloval se italský reprezentant.

Naštvaný byl i trenér Unai Emery. „Někteří hráči by měli být od sudích chráněni,“ vzkázal po zápase. „Když jsme hráli s Barcelonou, druhý faul na Messiho znamenal  žlutou kartu. Takhle to jinde chodí, ne jako tady,“ dodal Emery.

PSG hrozila první porážka od dubna a po 17 soutěžních zápasech, ale nakonec ji v nastavení odvrátil Edinson Cavani , když se trefil z přímého kopu.

Brazilec Neymar v dresu PSG
Brazilec Neymar v dresu PSG

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud