30. července 2009 • 08:39

Lyon dál posiluje, přichází Gomis

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lyonu nadále pokračují v posilování útoku ochuzeného o Karima Benzemu, který přestoupil do Realu Madrid. Nově přichází ze St. Etienne francouzský reprezentační útočník Bafétimbi Gomis, za něhož Lyon zaplatí s bonusy až 15 milionů eur (asi 383,5 milionů korun).



K uzavření přestupu zbývá jen zdravotní prohlídka a následný hráčův podpis na pětileté smlouvě. Lyon o tom informoval ve středu na svém webu.

Třiadvacetiletý střelec se senegalskými kořeny patřil ke klíčovým hráčům St. Etienne, za které ve 132 zápasech nastřílel 32 ligových branek.

Před rokem rovněž nakoukl do francouzské reprezentace a stal se prvním Francouzem od legendy Zinédina Zidana, který hned v prvním utkání za národní tým dal dvě branky, když dvakrát pokořil Ekvádor. Následně byl součástí výpravy na EURO 2008.

Gomis je již třetí ofenzivní posilou Lyonu. Předtím přišli Argentinec Lisandro Lopéz z Porta jako nejdražší posila v historii klubu a křídelní hráč Michel Bastos z Lille. Do obrany pak Lyon přivedl beka Alyho Cissokha rovněž z Porta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud