3. prosince 2016 • 22:05

Běsnění ve Francii! Fanoušci zranili světlicí hráče Lyonu, zápas ukončili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání francouzské fotbalové ligy mezi Metami a Lyonem bylo ve 32. minutě za stavu 1:0 předčasně ukončeno poté, co domácí fanoušci pyrotechnikou zranili brankáře hostů Anthonyho Lopese. Sudí nejprve zápas přerušil, ale po půlhodině se rozhodl duel ukončit. O dalším osudu utkání rozhodne vedení soutěže. Metám hrozí kontumační prohra.



Ve 30. minutě se Mety dostaly do vedení, což domácí příznivci oslavovali pyrotechnikou. Jedna ze světlic zasáhla i brankáře Lopese. Ve chvíli, kdy ležel na zemi, k němu spadla další petarda. Portugalský gólman se stihl na poslední chvíli alespoň trochu odvalit, přesto dostal přímý zásah a musel být odvezen do nemocnice na vyšetření.

"Přinejlepším bude mít jen silné zvonění v uších a bolesti hlavy, ale také může mít poškozené ušní bubínky. Těžko držel rovnováhu a nevěděl, kde je," řekl prezident Lyonu Jean-Michel Aulas. "Je to hanba. Domácí klub musí zajistit bezpečnost, ale tady jsme viděli věci, kterou jsou nepřijatelné. Očekávám silnou reakci od federace," dodal.

VIDEO: Běsnění fanoušků Mét

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud