19. ledna 2017 • 16:45

Drogba zpátky v Marseille? Vrať se do Číny, nemiluješ nás, vzkázali fanoušci

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Marseille nakopnul svoji hvězdnou kariéru. Na jejím sklonku, se 38letý Didier Drogba chce na Stade Velodrome vrátit. Fanoušci devítinásobného mistra francouzské ligy ale vyřkli jasné ne. Bývalému útočníkovi Chelsea svůj postoj dali najevo rozvinutým transparentem při zápase s Monakem.



Návrat do Francie po 13 letech? Možnost tu je, přiznal Didier Drogba, a vyvolal vlnu spekulací. Legendární útočník chce splnit dávný slib a ještě jednou si zahrát v dresu Marseille. Při živení spekulací o svém potenciálně staronovém působišti si ale neodpustil pár poznámek, které fanoušky namíchly.

"Dvanáct let se mluví o tom, kdy se vrátím do Marseille. Vždycky mi lidi řeknou, že jen plácám," uvedl Drogba v rozhovoru pro Canal+. "Ale copak necháte hráče odejít za dobrým platem, a pak, když se má vrátit, ho žádáte, aby hrál za polovinu? Nikdo nechce pracovat za méně peněz," . "Rád bych se vrátil do Marseille jako hráč, ale nemůžu lidi v klubu nutit, aby mě přivedli," uzavřela spekulace legenda Chelsea.

Trvalo jen pár dní, než z Marseille dorazila odpověď. Avšak nikoli od vedení klubu, nýbrž od fanoušků. Před nedělním zápasem s ligovým lídrem z Monaka, který hráči Marseille prohráli 1:4, se objevil nad kotlem domácích transparent s jasným poselstvím.

"Drogbo, neříkej, že miluješ Marseille, když za měsíc vyděláš víc, než my za celý život. Přestaň se litovat a vrať se do Číny." Příznivci tak odkázali na Drogbovo působení v bohatém klubu Šanghaj Šen-chua, kde v roce 2012 strávil sezonu a v 11 zápasech nastřílel 8 gólů.

Na stranu fanoušků se postavil i trenér Marseille Rudi Garcia. "Drogba tu hrál fantasticky, to je pravda," řekl na adresu hráče, který v jediné sezoně v Marseille nastřádal 32 gólů v 55 zápasech. "Ale někdy byste i skvělé zážitky měly nechat být a nevracet se k nim."

Brzy 39letý Drogba naposledy hrál na konci září za Montreal v zámořské MLS, kde se v 33 zápasech trefil 21krát. Od té doby hledá nový klub, zatím ale bez úspěchu. Jak to tak vypadá, návrat na starou adresu asi jeho další štací nebude. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud