25. června 2017 • 20:05

Případ Mbappé. Chtějí ho Wenger i Klopp, Real by mohl obětovat Balea

Autor: Erik Krajdl
Vstoupit do diskuse
0
  • Žádaný útočník tleská domácím fanouškůmŽádaný útočník tleská domácím fanouškůmFOTO: Reuters

    Žádanějšího hráče na světovém trhu asi v současnosti nenajdete. Mladičký útočník Monaka Kylian Mbappé v minulé sezoně tak oslnil, že se o něho rve jeden velkoklub za druhým. Zájem je dokonce takový, že kluby chtějí z nadějného Francouze udělat nejdražší přestup v historii fotbalu. Jak tato sága nakonec dopadne?

    Osmnáct let. Někteří v tomto věku dokončují střední školu, jiní jsou nejžádanějším fotbalovým zbožím světa. Přesně to je případ francouzského reprezentanta Kyliana Mbappého. Mladému útočníkovi se povedla minulá sezona, ve které v 44 zápasech vstřelil 26 gólů.

    Nejen proto je o něho takový zájem. Nadějný fotbalista připomíná legendu Arsenalu Thierryho Henryho ve všech směrech – styl hry, technika a trochu i vzhledem. Možná i díky tomu o něho dlouhodobě stojí Arséne Wenger.

    Kde by nakonec tohle „horké zboží“ mohlo skončit?

  • Arsenal

    Právě londýnský velkoklub je stále jednou z možných variant. Arsenal do Monaka již údajně poslal první nabídku v hodnotě 87 milionů liber (2,7 miliardy korun), ale ta byla okamžitě smetena ze stolu. Trenér Arséne Wenger se ovšem nehodlá vzdát a podle nejnovějších informací byl v poslední době v kontaktu se samotným útočníkem.

    Zdroje z Francie tvrdí, že Wenger měl Mbappému po telefonu sdělit svůj pohled na to, jakým směrem by se měla vyvíjet jeho kariéra. Francouzský manažer je také přesvědčen, že je pro Mbappého nejlepším možným trenérem.

    Zástupci Mbappého sedmašedesátiletému trenérovi věří. „Pokud Kylian zítra podepíše Arsenalu, bude to díky Wengerovi. Ví, jak se chovat k mladým hráčům. Ukázal to u bývalých francouzských útočníků Thierryho Henryho nebo Nicolase Anelky,“ sklonili poklonu kouči Gunners přes deník Le Parisien. „Evropská liga není v tomto případě překážkou,“ dodali naděje Wengerovi.

    Bude moci Alexis Sánchez zanedlouho znovu bouchat šampaňské díky příchodu Kyliana Mbappého?Foto Reuters

  • Real Madrid

    Velké naděje si dává i španělský gigant. Podle nejnovějších informací deníku L’Equipe vedli prezident klubu Florentino Peréz a trenér Zinedine Zidane „tajnou konverzaci“ se samotným Mbappém.

    Během rozhovoru měli francouzský klenot ujišťovat, že by dostal v klubu spoustu minut na hřišti, o což jde talentovanému útočníkovi před blížícím se mistrovství světa v Rusku nejvíce. Dvojice z Realu Madrid dokonce podle některých zdrojů slíbila, že pokud přijde, prodají kvůli němu i Garetha Balea.

    A co na to Mbappé? „Real Madrid? Ten se mě snaží přivést už od čtrnácti,“ řekl nedávno s úsměvem médiím. A jelikož je klub ze španělské metropole jedním z nejúspěšnějších a nejlepších týmů v historii, tento přestup bude střelce Monaka jistě lákat.

    Takhle se na začátku června Gareth Bale (s pohárem) radoval z vítězství v Lize mistrů. Pokud však přijde Mbappé, bude hlavním kandidátem na odchod z klubuFoto Reuters

     

  • PSG

    Není to tak dávno, co se v médiích objevila zpráva – PSG sdělilo Monaku, že je ochotno za Kyliana Mbappého zaplatit 135 milionů eur, což je v přepočtu neuvěřitelných 3,55 miliardy korun.

    Velkou zásluhu na tom má nový sportovní ředitel Paříže Antero Henrique. Ten si v prvních dnech v nové funkci sedl s předsedou a výkonným ředitelem klubu Nasserem Al-Khelaifim, kterému vytyčil své cíle – udržet Marca Verrattiho a získat někoho, jako je Kylian Mbappé.

    Henrique se již dvakrát sešel s otcem útočníka Wilfriedem Mbappém, naposledy při přátelském zápase Francie s Anglií na Stade de France. Podle tamních zdrojů se bavili o možném příchodu jak Kyliana, tak i jeho jedenáctiletého bratra Ethana do Paříže.

    Takhle se loučili v Paříži s končícím se Maxwellem. Možná už brzy budou moci radostí vyhazovat do vzduchu Kyliana MbappéhoFoto Reuters

  • Liverpool

    Jako poslední se do hry vložil překvapivě Liverpool. Klub ze severozápadní Anglie je podle zdrojů z Británie připraven zasáhnout do stomilionové války s ostatními a dotáhnout nejpozoruhodnější a nejneočekávanější přestup v jeho historii.

    Liverpool, stejně jako Arsenal, již zjišťoval, zda by Mbappé upřednostňoval přesun do Premier League a klubu, který mu zaručí dostatečnou porci zápasů. Pokud se mladá hvězda rozhodne pro Anglii, „Reds“ jsou ochotni utrácet.

    Jürgen Klopp již ukázal, že utrácet umí. Plácne se přes kapsu za Mbappého?Foto Reuters

     

  • Monaco

    Není vyloučené ani to, že se Mbappé rozhodne zůstat v Monaku i další sezonu. Navíc to vypadá, že obrovský talent s přestupem nechvátá. „Teď pojedeme s rodinou na dovolenou a uvidíme, co se stane,“ řekl po přátelském zápase Francie s Anglií.

    Je si také jistý, že i kdyby chtěl odejít, nezáleží pouze na něm. „Musíme to vyřešit. Musíme také vědět, co bude chtít Monaco, protože já nejsem volný hráč. Jsem vázán smlouvou s klubem,“ objasnil médiím Mbappé.

    Ať se stane cokoli, jedno je jasné. Tato osmnáctiletá superstar zamotala hlavu snad všem klubům na světě a spoustu z nich je za jeho služby ochotno nabízet astronomické částky.

    V minulé sezoně se Mbappé (vpravo) se spoluhráči radovali z vítězství Ligue 1. Bude mít stejnou možnost i v příští sezoně?Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud