20. srpna 2017 • 23:12

Famózní Neymar! Proti Toulouse byl u pěti gólů, sám vstřelil dva

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší fotbalista světa Neymar byl hlavní hvězdou i ve druhém utkání v dresu Paris St. Germain po přestupu z Barcelony. Dvěma góly, dvěma asistencemi a vybojovanou penaltou zařídil výhru 6:2 nad Toulouse a prožil tak vydařenou premiéru před fanoušky PSG v Parku princů.



Brazilský útočník byl u všeho podstatného. Po čtvrthodině hry první šanci zahodil a chvíli nato musel sledovat, jak šlo Toulouse do vedení po gólu Gradela. Jenže v 31. minutě právě Neymar srovnal. Pronikl do vápna, kde přenechal míč Rabiotovi. Ten rychle vystřelil, gólman zasáhl, ale u míče byl jako první právě domácí hvězdný útočník a dorážkou zařídil stav 1:1.

Pět minut na to Neymar zopakoval souhru s Rabiotem, kterému narazil míč a dvaadvacetiletý francouzský záložník poslal PSG do vedení.

Hvězdný Neymar v dresu PSG proti Toulouse
Hvězdný Neymar v dresu PSG proti Toulouse

V 69. minutě PSG zkomplikoval duel druhou žlutou kartou Veratti, avšak hra v oslabení Neymara ještě více motivovala. Krátce nato si došel pro přísnou penaltu, ze které zvýšil Cavani. Toulouse sice po standardní situaci snížilo, ale závěr opět patřil PSG.

Neymar rozjel další šanci, která vedla k přihrávce Di Maríi na Pastoreho a argentinský záložník krásnou střelou definitivně rozhodl. Neymar pak z rohu našel Kurzawu, který v akrobatické pozici přidal pátou trefu, a v nastavení opěvovaný Brazilec naplno ukázal, proč za něj PSG zaplatilo 222 milionů eur. Ve vápně si pohrál hned s čtyřmi protihráči a po krásné individuální akci završil stav gólem na 6:2.

Góly

Domácí: 31. Neymar, 36. Rabiot, 75. Cavani, 82. Pastore, 84. Kurzawa, 90+2. Neymar

Hosté: 19. Gradel, 78. Jullien

Sestavy

Domácí: Aréola – Dani Alves, Kimpembe, Silva, Kurzawa – Verratti, Motta (69. Pastore), Rabiot – Di María (86. Draxler), Cavani (85. Lo Celso), Neymar.

Hosté: Lafont – Amian, Diop, Jullien, Moubandje – Somália, Blin – Gradel (62. Michelin), Toivonen (59. Machach), Durmaz (46. Jean) – Delort.

Náhradníci

Domácí: Trapp, Berchiche, Marquinhos, Lo Celso, Meunier, Pastore, Draxler

Hosté: Goicoechea, Bodiger, Cahuzac, Machach, Jean, Sylla, Michelin

Karty

Domácí: Verratti, Verratti

Hosté: Diop, Blin, Michelin, Jean

Rozhodčí

Delerue – Cano, Jouannaud

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud