23. srpna 2017 • 08:59

Neymar bonus vracet nehodlá, bude se bránit. PSG postoj Barcelony mrzí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský útočník Neymar je připraven bránit se u soudu obvinění z porušení smlouvy s Barcelonou, která po něm za to požaduje 8,5 milionu eur (asi 222 milionů korun). Podle právníků pětadvacetiletého fotbalisty byly všechny vymahatelné částky obsažené v rekordním odstupném 222 milionů eur, které za hráče nedávno zaplatil Paris St. Germain.



Neymar přestoupil do Paříže před třemi týdny, kdy francouzský celek využil výstupní klauzule ve smlouvě brazilského reprezentanta a udělal z něj nejdražšího hráče všech dob. Barcelona se sice pokusila transfer několikrát úřední cestou zastavit, ale neuspěla.

Nyní katalánský celek po útočníkovi požaduje vrácení 8,5 milionu eur (222 milionů korun), které mu vyplatil jako bonus za to, že s ním loni prodloužil smlouvu. Na něj po odchodu ztratil podle zástupců Barcelony nárok, chtějí i desetiprocentní úrok.

Hvězdný Neymar v dresu PSG proti Toulouse
Hvězdný Neymar v dresu PSG proti Toulouse

"Zaskočilo nás to zejména proto, že Neymar tehdejší smlouvu zcela dodržel. Navíc všechny částky byly obsažené ve výstupní klauzuli, se kterou Barcelona dobrovolně souhlasila," uvedli hráčovi právníci v prohlášení.

"Chtěli bychom zdůraznit, že náš klub stejně jako Neymar při všech jednáních dodržoval všechny zákony a pravidla. Postoj Barcelony nás může, opět, jenom mrzet," přidali zástupci PSG.

Chování bývalého klubu Neymar podrobil kritice. "Jsem z šéfů klubu zklamaný. Strávil jsem tam čtyři krásné roky, ale ne kvůli nim. Podle mě by neměli být ve vedení. Barcelona si zaslouží někoho mnohem lepšího a všichni to vědí," prohlásil po nedělním utkání francouzské ligy s Toulouse, ve kterém dvěma góly a dvěma asistencemi pomohl PSG k výhře 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud