2. srpna 2009 • 12:09

United nám ukradli supertalent, zní z Le Havre

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United opět čelí kritice kvůli tomu, že přetahuje jiným klubům fotbalisty v raném věku. Naposledy se ozval Le Havre, který si stěžuje, že ho anglický šampion připravil o jednoho z nejtalentovanějších francouzských hráčů.



Paul Pogba je zároveň kapitánem reprezentačního výběru do 16 let.

Přestože mělo vedení klubu s rodiči šestnáctiletého chlapce dohodu, že minimálně v příští sezoně zůstane Pogba v Le Havru, Manchester je prý díky penězům přiměl změnit názor.

Představitelé klubu vyhlášeného svou mládežnickou akademií se zlobí a chtějí po mezinárodních fotbalových federacích, aby podobným situacím do budoucna zabránily.

"Hráč a jeho rodiče odmítli dodržet dohodu, protože Manchester United jim nabídl hodně peněz. Takovéhle směšné jednání je nepřijatelné zvlášť od klubu takového jména," uvedli na svém webu zástupci Le Havru, z jehož líhně talentů pochází například záložník Realu Madrid Lassana Diarra.

"V době, kdy Evropská unie, vlády i FIFA a UEFA hovoří o tom, že je třeba zabránit obchodu s dětmi, se Manchester nerozpakuje vyrvat z kořenů šestnáctiletého kluka," stěžuje si vedení Le Havru, který letos sestoupil do druhé francouzské ligy.

Nedávno si na praktiky Manchesteru stěžovali zástupci Lazia Řím, kterým prý anglický klub ukradl talentovaného útočníka Federika Machedu, když jeho rodičům slíbil peníze. Sedmnáctiletý hráč v dubnu debutoval v dresu United a hned se uvedl dvěma vítěznými góly.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud