28. srpna 2012 • 08:06

Legenda Pirlo: Zdeněk Zeman je výjimečný, ale má divné názory

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdeněk Zeman je velikým nepřítelem Juventusu, přesto se z jeho strany dočkal ocenění. Slova chvály – ale i kritiku – na adresu českého trenéra AS Řím vyslal italský reprezentant ve službách turínského týmu Andrea Pirlo. "Je to výjimečný kouč, ale jeho názory jsou zvláštní," řekl třiatřicetiletý fotbalista v rozhovoru pro italský tisk.



Záložník Juventusu Turín a italské reprezentace Andrea Pirlo se v obsáhlém rozhovoru pro sportovní deník Tuttosport rozpovídal mimo jiné i o Zdeňku Zemanovi.

Pro zkušeného kouče měl třiatřicetiletý Pirlo slova chvály, stejně tak ale vrátil velkému kritikovi Juventusu Zemanovi úder za dřívější prohlášení o turínském celku.

"Zdeněk Zeman je výjimečný trenér," uvedl Pirlo pro italský list. "Ale zároveň kontroverzní."

"Je to skvělý taktik, jeho týmy hrají velice dobrý fotbal," přidal další chválu českého rodáka záložník Juventusu.

"Jenže čas od času něco řekne do novin a některé jeho názory jsou zvláštní," popíchl českého kouče italský reprezentant.

"Ale on je prostě takový a my už si na to zvykli," uzavřel Pirlo.

Zdeněk Zeman je v Itálii svými názory proslaven, terčem jeho veřejného vyjadřování mnohdy ostrých názorů byl nejčastěji právě Juventus.

Naposledy se do turínského klubu Zeman opřel v souvislosti s trestem zákazu výkonu funkce pro kouče Antonia Conteho. "Pokud někdo dostane distanc, neměl by klub vůbec trénovat," prohlásil tehdy staronový muž na lavičce AS Řím.

Zdeněk Zeman převzal tým podruhé v kariéře, jeho obnovená premiéra v nové sezoně italské ligy málem dopadla porážkou. Domácí remízu 2:2 s Catanií však pro římský celek v nastaveném čase vydoloval střídající mladíček Nicolás López.

Rozpaky ve svém úvodním utkání budil zpočátku i Pirlův Juventus, když Vidal neproměnil proti Parmě penaltu. Naštěstí pro "Starou dámu" se gólově prosadil Lichtsteiner a na konečných 2:0 zvyšoval sám Pirlo z přímého kopu.

Pirlova branka však měla nádech kontroverze. Ani opakované záběry totiž neodhalily, jestli se míč dostal za brankovou čáru.

Sudí nakonec gól uznali – ale Pirlovu radost možná zmírní fakt, že tím dodali další munici pro kritiku ze Zemanových úst...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud