26. ledna 2015 • 20:33

Obejít čtyři hráče? Pro skvělého Pogbu žádný problém

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstřelil gól a předvedl parádní akci. Na podobné kousky Paula Pogby si zvykají fanoušci turínského Juventusu. Italský gigant porazil Chievo Verona 2:0 a francouzského mladíka bylo opět plné hřiště. Střílel, přihrával, kličkoval. Není divu, že je teprve jednadvacetiletý záložník středem zájmu slavných klubů z celé Evropy. Manchester United údajně nabízí za služby vytáhlého záložníka 80 milionů euro (2,2 miliardy korun).



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 1. • 15:00
Juventus FC
Juventus FC
2:0
ONLINE
25. ledna
15:00
A.C. Chievo Verona
A.C. Chievo Verona
Góly

Domácí: 60. Pogba, 74. Lichtsteiner

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buffon – Cáceres, Bonucci, Chiellini, Evra (73. Padoin) – Marchisio – Vidal (63. Lichtsteiner), Pogba – Tévez, Pereyra (86. Pepe), Morata.

Hosté: Bizzarri – Frey (42. Biraghi), Gamberini, Dainelli, Zukanović – Birsa, Hetemaj, Cofie, Schelotto – Botta (64. Meggiorini) – Paloschi (75. Pellissier).

Náhradníci

Domácí: Pepe, Coman, Giovinco, Ogbonna, Llorente, Padoin, Storari, Lichtsteiner, Marrone, Rubinho

Hosté: Bardi, Lazarević, Radovanović, López, Biraghi, Pellissier, Bellomo, Meggiorini, Seculin

Karty

Domácí: Vidal, Marchisio

Hosté: Zukanović, Dainelli, Schelotto

Rozhodčí

Massa – Giallatini, Stallone

Stadion

Celý zápas měl mistrovský Juventus doma proti Chievu velkou převahu, během prvního poločasu se ale ještě favoritovi duelu nepodařilo gólově odemknout obranu hostí. Jednoznačně nejkrásnějším momentem tak byla akce Pogby, který se elegantně zbavil čtyř protihráčů, jež dokonale obelstil dvojitou stahovačkou.

Druhý poločas už byl Juventus střelecky úspěšnější a přesně po hodině hry poprvé udeřil. Z hranice velkého vápna se trefil právě supertalent Pogba, který ladně obešel protihráče a razantní levačkou uklidnil domácí fanoušky. Stará dáma nakonec zvítězila 2:0 a italskou soutěž vede už o sedm bodů.

VIDEO | Pogba se dostal elegantním způsobem z obležení čtyř soupeřů

A především francouzský záložník má v posledních zápasech formu jako hrom. Vítěznou trefu si připsal i v předešlém utkání proti Hellasu Verona, kolo předtím zase otevřel skóre na horké půdě Neapole.

Ve 21 letech si počíná Pogba hodně suverénně, zájem předních evropských klubů proto není nijak překvapivý. Pohybem a myšlením na hřišti je podobný legendárnímu Francouzi Zinedine Zidanemu. Na rozdíl od slavného krajana je ale Pogba platnější i v obranné činnosti. V osobních soubojích dokáže pořádně přitvrdit.

VIDEO | Pogba má nejen skvělou techniku, ale umí také střílet góly

„Kdyby vstoupil na přestupový trh, stal by se nejdražším hráčem světa. V současné době si Pogbu může dovolit pouze osm světových klubů,“ vzkázal na adresu francouzského záložníka hráčův agent Mino Raiola. „V Juventusu zůstane do konce sezony. Až pak se rozhodneme, co bude nejvýhodnější pro hráče i klub,“ doplnil.

S nejlukrativnější nabídkou zatím přispěchal anglický United, který je ochotný za talentovaného středopolaře přesunout do kasy Juventusu přes dvě miliardy korun. Paradoxní je, že v srpnu roku 2012 přišel Pogba do Itálie zadarmo právě z Manchesteru. Na Old Trafford pro něj tehdy nebylo v sestavě Alexe Fergusona místo.

„Trenér mi věřil, ale jelikož jsem byl příliš mladý, šanci jsem nedostal. To však neznamená, že budu mluvit o Manchesteru United špatně. Ten klub miluji,“ nechal se slyšet ve formě hrající Pogba a nevyloučil tak možný návrat do Anglie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud