10. února 2015 • 16:50

Macek září v juniorce Juventusu. Patří k oporám, chválí ho Nedvěd

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctiletý český fotbalista Roman Macek si buduje v Juventusu Turín dobrou pověst. Odchovance Zlína chválí i bývalý kapitán české reprezentace a současný ředitel italského mistra Pavel Nedvěd.



Talentovaný střední záložník přišel do Juventusu v roce 2013 a nyní už patří mezi opory týmu do 19 let neboli primavery, za kterou na podzim odehrál osm zápasů.

"Roman si vede skvěle. V primaveře patří k oporám. Mám na něj výborné reference od trenérů," řekl Nedvěd v dnešním rozhovoru s novináři v Praze. "Jsou s ním spokojeni nejen jako s hráčem, ale i jako člověkem, čehož my si hodně ceníme. Snažíme se, aby z kluků nevyrostli jen dobří hráči, ale i dobří lidé. Roman je na dobré cestě," dodal.

Začal prodej vstupenek na ME do 21 let. Chceme rekord, řekl Fousek
Video se připravuje ...

Nedvěd o ME do 21 let: Italové by hráli nejradši už příští měsíc
Video se připravuje ...

Nedvěd jako člen nejužšího vedení Juventusu se zajímá i o mladé hráče, kteří by mohli tým v budoucnu posílit. Má tak dobrý přehled o talentech v Itálii i celé Evropě. I proto se hodně těší na červnové mistrovství Evropy hráčů do 21 let, kde sice bude ambasadorem, ale i pozorovatelem a vyhledávačem případných posil.

"Budou tam hráči, kteří mají potenciál pro velké evropské kluby. Kvalita bude velká a bude z čeho vybírat, jelikož tam nehrají jen budoucí hvězdy, ale už hotoví hráči," míní Nedvěd.

Z italské jednadvacítky upozorňuje především na dva hráče Stefana Sturara a Dominica Berardiho. "Sturara jsme si teď v zimě stáhli z Janova, protože mu chceme dát šanci u nás v Juventusu. Je to velmi zajímavý hráč. Berardi teď hraje v Sassuolu, ale už patří nám a i jeho budoucnost bude v blízké době spojena s Juventusem. Je to velký talent. To budou dva hlavní tahouni," popsal Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud