11. dubna 2016 • 22:56

Juventus otočil zápas s AC Milán, AS Řím překvapivě ztratil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 32. KOLA | Fotbalisté Juventusu Turín v italské lize otočili zápas na hřišti AC Milán a vyhráli 2:1. Neapol i v oslabené sestavě porazila poslední Hellas Verona 3:0 a na vedoucí Juventus ztrácí z druhého místa znovu šest bodů. Fiorentina pošesté v řadě nedokázala zvítězit a výrazně si zkomplikovala boj o třetí místo. Prohrála 0:2 v Empoli, které naopak ukončilo nepříznivou sérii 12 zápasů bez tříbodového zisku.



Neapol proti Veroně od začátku potvrzovala roli favorita, blízko brance byl v desáté minutě Insigne, trefil však tyč. V útoku dostal místo distancovaného Higuaína příležitost Gabbiadini a právě on otevřel skóre zápasu. Callejónovu střelu brankář Gollini vyrazil pouze k čtyřiadvacetiletému útočníkovi a ten se z dorážky nemýlil.

V závěru poločasu fauloval ve vápně Souprayen, obdržel červenou kartu a jeho tým navíc čelil penaltě, kterou proměnil Insigne. Po změně stran se Neapol už tolik do šancí nedostávala, jednu z mála ale využil Callejón a upravil na konečných 3:0.

Empoli se dostalo do vedení proti Fiorentině čtyři minuty před koncem poločasu, když si Pucciarelli položil obránce povedenou kličkou a střelou k tyči překonal gólmana Fiorentiny. V druhém poločase se sice z branky radoval útočník hostů Kalinič, jeho trefa ale nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Definitivní potvrzení výhry přinesl dvě minuty před koncem z dorážky Zielinski, jenž v Empoli hostuje z Udine. Fiorentina se nachází na pátém místě se ztrátou sedmi bodů na třetí AS Řím, který má navíc zápas k dobru.

Povedenou premiéru na lavičce Lazia Řím prožil bývalý útočník Simone Inzaghi, jehož tým v Palermu i díky dvěma trefám Kloseho zvítězil 3:0. Lazio prolomilo remízové prokletí na hřištích soupeřů a vyhrálo venku poprvé od 9. ledna. Sicilský celek čeká na tříbodový zisk už 11 zápasů.

Juventus otočil na San Siru

Milán otevřel skóre v 18. minutě z rohu po hlavičce brazilského obránce Alexe, ale vedení domácím dlouho neudrželo. Už za devět minut vyrovnal přesnou střelou chorvatský útočník Mandžukič.

Po hodině hry dokonal obrat "Staré dámy" po dalším rohovém kopu tečovanou ranou Francouz Pogba. Juventus v Serii A zvítězil pošesté za sebou, poslední prohru utrpěl loni v říjnu.

AS ztrácí na přímý postup do LM

Fotbalisté AS Řím remizovali doma s Boloňou 1:1 a na druhou Neapol ztrácejí šest bodů. Druhé místo přitom svému držiteli vynese přímý postup do Ligy mistrů, zatímco třetí celek Serie A musí do kvalifikace.

Boloňa dala v šesti posledních zápasech jediný gól a získala jen tři body za bezbrankové remízy. V Římě ji v 26. minutě poslal nečekaně do vedení Rossettini, který prodloužil hlavou do sítě Zúňigův nepřímý kop. Krátce předtím neproměnil velkou šanci domácí Salah, který po sólu na brankáře trefil jen tyč.

Po poločase orazítkoval Salah brankovou konstrukci znovu, ale v 50. minutě se už po další akci střídajícího Tottiho konečně prosadil. Další gól však už domácí tým ani přes mohutný tlak nepřidal.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Frosinone - Inter Milán 0:1
Branka: 74. Icardi

Chievo - Carpi 1:0
Branka: 83. Pellissier

Sassuolo - FC Janov 0:1
Branka: 42. Dzemaili

AC Milán - Juventus Turín 1:2
Branky: 18. Alex - 27. Mandžukič, 65. Pogba

Empoli - Fiorentina 2:0
Branky: 41. Pucciarelli, 88. Zielinski

FC Turín - Bergamo 2:1
Branky: 35. Peres, 46. López - 82. Cigarini

Neapol - Hellas Verona 3:0
Branky: 33. Gabbiadini, 45.+2 Insigne z pen., 70. Callejón

Sampdoria Janov - Udine 2:0
Branky: 58. vlastní Armero, 85. Fernando

Palermo - Lazio Řím 0:3
Branky:
10. a 15. Klose, 73. Anderson.

AS Řím - Boloňa 1:1 
Branky: 50. Salah - 26. Rossettini.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud