20. července 2016 • 20:35

Cirkus Lazio. Klub prodal za den 11 permanentek, trenér vydržel 2 dny

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský Kocourkov připomíná v poslední době Lazio Řím. Slavný italský klub se zmítá v krizi a zmatku. Nevěříte? Za první den prodeje permanentních vstupenek na novou sezonu jich klub vyznávající modrobílé barvy prodal celých jedenáct. Trenér Marcelo Bielsa pak rezignoval na svou pozici jen 48 hodin poté, co do Lazia nastoupil. A fanoušci zuří a protestují proti vedení klubu.



Lazio, které v minulé sezoně vyřadila z Evropské ligy pražská Sparta, se topí v beznaději. Osmý klub posledního ročníku Serie A čelí atakům nespokojených fanoušků, kteří vyrazili do ulic a protestují proti krokům, které dělá kontroverzní prezident klubu Claudio Lotito.

Léto bylo v podání vedení plné slibů. Klub se dohodl s novým trenérem, zlákal známého Marcela Bielsu. Ten nejprve s angažmá souhlasil, pak dohodu odvolal, ale nakonec do Lazia nastoupil. Jenže vydržel pouhých 48 hodin. Pak rezignoval, prý kvůli nesplněným dohodám.

A fanoušci zuří a volají k zodpovědnosti prezidenta klubu Lotita, který moc popularity nenabral i kvůli kontroverzní minulosti, kdy měl zákaz výkonu všech funkcí ve fotbale na dva a půl roku. Trest mu byl udělen v roce 2006, kdy zasáhl italský fotbal velký skandál.

„Na něčem jsme se s prezidentem klubu dohodli, ale nebylo to akceptováno. Když vezmete v úvahu odchod osmnácti hráčů, kteří v klubu působili, bylo jasné, že potřebujeme pro začátek nejméně čtyři posily. Chtěl jsem, aby se vše uskutečnilo do 5. července, abychom pak mohli trénovat. Jenže to se nestalo,“ napsal šedesátiletý Argentinec fanouškům.

Známý kouč v minulosti vedl reprezentaci nejen své země, ale i Chile, s klubem byl dohodnutý na roční spolupráci, kdy si měl vydělat 3,2 milionu dolarů (asi 76,5 milionu korun). V minulosti trénoval i Athletic Bilbao a Olympique Marseille.

Příznivci Lazia zuří, protestují proti prezidentovi klubu Lotitovi.
Příznivci Lazia zuří, protestují proti prezidentovi klubu Lotitovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud