Jan Malý
23. září 2016 • 11:58

Krejčí se skvěle rozjel v Boloni. Blesk na levé straně, chválí ho

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentačnímu záložníkovi Ladislavu Krejčímu se rozjezd štace v italské Boloni vyvedl. Bývalý hráč Sparty si upevňuje pozici v základní sestavě, ve středečním utkání proti Sampdorii Janov (2:0) nahrál Krejčí na obě branky svého týmu a patřil k nejlepším na hřišti.



Nejprve dlouhý křížný pas, který exkluzivním volejem proměnil v gól Simone Verdi, pak rychlý úprk po levé straně a přesná pobídka pro Mattiu Destra, jenž dílo dokonal druhou brankou. Dvěma výbornými asistencemi se ve středu vytáhl reprezentant Ladislav Krejčí a Boloňa i díky jeho příspěvku porazila v 5. kole italské ligy Sampdorii Janov 2:0.

VIDEO | Podívejte se na první gól Boloni proti Sampdorii

„Krejčí odehrál excelentní zápas, co se týče kvality a intenzity. Výborně doplnil náš tým,“ chválil českého hráče Roberto Donadoni, trenér Boloni. Krejčího zatím poslední představení se líbilo i jiným.

Webové stránky deníku Corriere dello Sport označily českého reprezentanta ve svém referátu za „blesk na levé straně“, list La Repubblica o něm zase psal jako o „mistrovi přihrávek“ a společně s Verdim měl pro něj nejvyšší známku (7,5).

Krejčí byl celkově v utkání aktivní, odehrál 73 minut a zapojoval se do většiny nebezpečných akcí Boloni. Statistici mu napočítali tři střely a čtyři nahrávky, po nichž spoluhráči vypálili.

VIDEO | Další Krejčího asistence na druhý gól Boloni

 

Tým funguje jako skvělá rodina


Nebylo to první vydařené vystoupení Krejčího v italském klubu, kam v létě přestoupil za 4 miliony eur (108 milionů korun) ze Sparty. Hned v prvním soutěžním zápase v poháru proti Trapani vstřelil gól a začal si získávat fanoušky.

V pěti ligových duelech pak čtyřikrát nastoupil v základní sestavě, náramně se mu vedlo zejména proti Cagliari, kdy přihrál na gól a gólman soupeře Marco Storari byl po faulu na něj vyloučen.

Krejčí funguje v ofenzivní vozbě s Verdim a Destrem, patří mu levá strana. „Je to trošku jiné než ve Spartě. Hrajeme na tři útočníky a trenér chce, abych si nabíhal kolmo za obranu a díky tomu mohl jít rovnou do zakončení. Výchozí pozice je samozřejmě od lajny, jen u ní nestojím tolik jako dřív,“ popisoval Krejčí před měsícem svou roli v rozhovoru pro Sport.

Boloňa prožívá dobrý vstup do Serie A, po pěti kolech je v tabulce s devíti body na sedmé příčce. „Tým je jako skvělá rodina,“ lebedil si po výhře nad Sampdorií maďarský záložník Ádám Nagy, další letní posila. „Pomáháme si, ať se stane cokoliv, a pokud někdo udělá chybu, je tu vždy spoluhráč, který se ji snaží napravit,“ vylíčil Nagy týmového ducha Boloni.

Krejčí se na přestup do zahraničí načekal, nyní to vypadá, že si vybral dobře. Jeho výkony jsou povzbudivou zprávou i pro reprezentačního trenéra Karla Jarolíma, protože se blíží říjnové kvalifikační zápasy v Německu (8. října) a proti Ázerbájdžánu (11. října).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud