1. března 2017 • 08:19

Neapol cítí křivdu kvůli penaltám. Hospodské kecy, odbyl je obránce Juventusu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou křivdu cítili po úvodním semifinále Italského poháru s Juventusem fotbalisté Neapole. Turínskému celku totiž v úterním utkání v Turíně podle nich pomohla k obratu a vítězství 3:1 tři kontroverzní penaltová rozhodnutí. Dva pokutové kopy nařídil sudí Paolo Valeri ve prospěch domácích, zatímco hostům prý jasnou penaltu odepřel.



Neapol se ujala vedení ve 36. minutě po brance Callejóna, Juventus ale po přestávce skóre otočil, když Dybala proměnil dvě penalty a mezi tím skóroval Higuaín. První pokutový kop nařídil rozhodčí ve 47. minutě za to, že Koulibaly podrazil Dybalu. Druhá penalta přišla v 69. minutě později, když brankář Reina zasáhl Cuadrada, ale nejspíš i míč.

Valeri navíc jen pár vteřin před tím odmítl odpískat penaltu ve prospěch hostů po faulu na Albiola. Neapol po utkání cítila křivdu a dokonce kvůli tomu přerušila i týden trvající bojkot médií. "Mlčení jsme neukončili, ale přišlo nám na místě pogratulovat týmu, který hrál skvěle," citovala agentura Reuters sportovního ředitele Cristiana Giuntoliho.

"Prohráli jsme kvůli rozhodnutím, která nebyla pouze diskutabilní, ale ostudná a poškodila italský fotbal," uvedl funkcionář. "První penalta neměla být odpískána a druhá už vůbec ne, protože Reina zasáhl míč. Naopak měl být nařízen pokutový kop v náš prospěch. Rozhodčí podal ostudný výkon," dodal.

Prohru nesli těžce i hráči Neapole. "K obratu došlo jen díky rozhodčímu. Co jsem měl před Cuadradem dělat? Zmizet? Zasáhnul jsem míč a to není penalta," uvedl Reina. "A nikdo moc nemluví o zákroku na Albiola. To byla víc penalta, než ty proti nám... Dneska o výsledku rozhodly chyby rozhodčího a viděla to celá Itálie," dodal.

Obránce Juventusu Giorgio Chiellini naopak ani jeden z penaltových verdiktů za kontroverzní nepovažoval. "Jsou to hospodské kecy," prohlásil. "Po nedělní výhře AS Řím nad Interem všichni mluvili o rozhodčím. Nikdo neřešil, že AS hrál skvěle. Dnes to je úplně to samé, ale my jsme na to zvyklí," přidal.

Odveta v Neapoli se hraje za měsíc. První zápas druhého semifinále, ve kterém se v římském derby utkají Lazio s AS, je na programu dnes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud